Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ( SEAH) resmi belgelerdeki sahtecilik sonucu usulsüz ödemeler ve yüklü miktarda zimmet edinildiği iddiaları sonrasında Sağlık Bakanlığı müfettiş göndermişti.
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı da "zimmet ve resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla soruşturma başlatmış ve dönemin İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Hastane Müdür Yardımcısı E.S ile sağlık memuru B.P 30 Kasım akşamı gözaltına alındı.

BAŞSAVCILIK İTİRAZIYLA TUTUKLANDILAR

Ertesi gün adli makamlara sevk edilen E.S ve B.P; savcılık işlemleri sonrası çıkartıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Sakarya Cumhuriyet Savcılığının üst mahkemeye yaptığı itiraz kabul edilirken yeniden yakalanan E.S ve B.P bu kez tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TAHLİYE KARARI

Sanık avukatlarının başvurusu sonrası ilgili mahkemece yapılan tutukluluk incelenmesi değerlendirmesi sonrasında E.S ve B.P'nin tahliyesine karar verildi.
E.S ve B.P'nin yargılanmasına tutuksuz olarak devam edilecek.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Çok sayıda hastane personelinin de ifadesinin alındığı soruşturma Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi