Edinilen bilgiye göre; yoğun bakım ünitesinde 67 yaşında vefat eden Hatice Ö.’nün vefat haberi görevliler tarafından ailesine verilmedi.

Vefatının ertesi günü annelerini görmek için yoğun bakım birimine gelen evladı, annesini göremeyince durumu personele aktardı. Iddialara göre durumu fark eden ve panikleyen personeller yoğun bakım ünitesini kapatarak birbirlerini suçladılar. Aileye Hatice Ö.’nün vefat ettiği bilgisi daha sonra verildi.

Annelerinin ölümü üzerine büyük üzüntü yaşayan aile üyeleri, bu seferde defin için morg işlemlerinin tamamlanmasını beklediler ancak bu kez de cenazeler karıştı.

Öğretmenevinde ölü olarak tespit edilen Zabit Ş. adlı emekli öğretmenin otopsi yapılmak üzere Ankara'ya gönderilmesi gereken naaşı yerine beyin tümörü nedeniyle hayatını kaybeden Hatice Ö.'nün naaşı Ankara'ya gönderildi. Hatice Ö.'nün cenazesi otopsi yapılmak için Ankara'da yer alır iken ailesi ise anneleri yerine Zabit Ş.'nin naaşını teslim almak üzere iken Ankara'da durum farkedildi ve cenazenin erkek yerine bir kadına ait olduğu bildirildi.

OĞLU CENAZELERİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN ANKARA'YA GİTTİ

Yapılan büyük hatanın aileye haber verilmesinin sonrasında Hatice Ö.'nün oğlu L.Ö. annesinin cenazesini teslim alabilmek için Zabit Ş.'nin cansız vücudu ile eş güdümlü cenaze aracına binerek Ankara'ya gitti ve iki cenaze değiştirilerek Hatice Ö.'nün cenazesi yeniden Kırşehir'e gönderildi.

Hatice Ö.'nün naaşı Özbağ Beldesi Örcün Mahallesi'nde defnedildi.Ailesi ise yaşanmış olan skandala reaksiyon göstererek ''cinsiyetleri değişik olmasaydı hatalı bireyi defnedecektik'' ifadelerini kullandılar. Öte yandan savcılığın, yaşanmış olan hadise ile alakalı soruşturma başlatmış olduğu öğrenildi.