Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, "Nevşehir Devlet Hastanesinde rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören bir hasta bana ulaştı. 20 gündür tedavi gördüğünü, hastanede ne Pandemi nedeniyle gerekli sağlık kurallarına uyulduğunu, ne de dezenfektan bulunmadığını söyledi. Ayrıca kendilerine maske de verilmediğini dile getirdi. Bu kadar vurdumduymazlık bir sağlık kuruluşunda görülmemiştir.

Bu konuyu yetkililere iletmesine rağmen sorunun çözülmediğini ifade etti. Bende kendisine maske ihtiyacını giderebileceğimizi belirttim. Ve hastamızın maske ihtiyacını giderdik. Ayrıca söz konusu hastamız devlet hastanesi civarında süren yol yapım çalışmaları nedeniyle de büyük bir rahatsızlık duyduklarını, gecenin 12'sine kadar büyük bir gürültü ile süren yol yapım çalışmalarının mümkünse mesai saatleri içerisinde sürdürülmesinin tüm hastaların dinlenebilmesi için de yerinde bir karar olacağını ifade etti.

Bende buradan konuyu yetkililere iletiyorum. Oranın bir hastane olduğu akıllardan çıkarılmamalı, yol çalışmaları daha gürültüsüz bir şekilde ve mesai saatleri içerisinde yapılması gerekiyor. Ve çalışmanın da en kısa sürede tamamlanmasını bekliyoruz.

Amerika başta olmak üzere bir çok Avrupa Birliği ülkesine tonlarca maske ve benzeri sağlık ürünlerini götüren Türkiye'nin Nevşehir Devlet Hastanesinde yatan bir hastaya verecek maskesinin olmaması da oldukça düşündürücü" diye konuştu.