Yıllar önce modern olarak kullandığımız bir hastanenin vazgeçilmezi olan tomografi cihazının bozuk ve eski olması tomağrafiye ihtiyaç duyan hastalar ve yaşam mücadelesi veren yaralıların Sinop’a sevk edilmesi ile dakikaların çok önemli olduğu hastalara yaklaşık 1 saat sonra müdahale edilmesine neden olmuyor mu?

Özel günlerde hastaneye giderek ziyaretler yapıp resimler çektirip, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla (bir marifetmiş gibi) reklam peşinde koşanlar, öve öve bitiremediğiniz, yeri geldiğinde, “Boyabat sevdalısı” olduklarını vurgulayan siyasilerimiz, Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanenin bu durumuna ne gibi bir çözüm düşünüyorsunuz? Yoksa böyle bir şeyden haberini mi yok?

Bazı vatandaşlar ise, ambulans seslerine alıştık ”Boyabat devlet hastanesi değil, hastanemiz sevk hastanesi oldu! Sürekli ambulans seslerinden artık tedirgin oluyorum, vatandaşın durumunu düşünen yok! Sevkli gidince, geri gelecek parası var mı? diye düşünen yok! ” demekten kendilerini alamıyorlar.

Kamuoyu adına yetkililere soruyoruz…

Günlük ciddi miktarda akışın yaşandığı Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesinde yeni 1 tomografi cihazı olması gerekmez mi? 100 Km mesafesi şartı bir değişmez ayet mi?

Yapılacak işçi alımlarında ilk aklınıza gelen Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi, Boyabat Durağan, Saraydüzü ve ilçeye yakın Kargı ve Hanönü'nün yakın köylerinde bir çok hastaya hizmet vermektedir. Görüyoruz ki, her ne kadar doktorlarımız, hastane personelimiz başarılı olsalar, özverili çalışsalar, imkanlarını en iyi şekilde seferber etseler de bu cihazın olmaması hastalar gibi doktorlarımıza da mağduriyet yaşatmıyor mu?

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi

Boyabat Devlet Hastanesi'nden 'tomografi cihazı' açıklaması

Sinop'un Boyabat ilçesinde geçen günlerde arızalı olması nedeniyle gündem olan tomografi (BT) cihazı ile ilgili 75.Yıl Devlet Hastanesi'nden açıklama geldi.

Boyabat Devlet Hastanesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Hastanemiz tomografi cihazında meydana gelen arıza nedeni ile İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Bakanlığımız ile gerekli görüşmeler yapılmış, izinler alınmış ve hızlı bir şekilde yeni tomografi cihazı alımı ile ilgili çalışmalar sürdürülmektedir."