Olayın özellikle sosyal medya platformlarında paylaşılmasıyla beraber saglikpersonelihaber.net (Ankara'da Yenimahalle Hastanesi Çalışanlarını Şikayet Etti: Bakanlık İnceleme Başlattı!) yorum bölümü başta olmak üzere yoğun bir tartışma konusu haline getirildi. Peki gün aşırı nöbetlerle insanüstü gayetle çalışan sağlık çalışanlarını töhmet altında bırakmak, insanlar karşısında gereksiz yere töhmet altında bırakmanın kime ne faydası var? Kamu görevlisi hakkında olur olmaz şikayette bulunmanın bir yaptırımı yok mu? Haksız yere şikayet edilen sağlık görevlisini toplum karşısında küçük düşürmenin yaptırımı ne olacak? Şikayetçi vatandaş tarafından Bakan Fahrettin Koca'nın defalarca teşekkür alan basın danışmanlarının bir defa bile sağlık personelini arayarak teşekkür etmediği ortamda sağlıkçıların hakkını kim savunacak? 

Sitemize konuyla ilgili ulaşan Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi çalışanları yaşanan olayın kamuoyuna bu şekilde yansıtılmasından dolayı son derece üzgün olduklarını belirterek, teşekkür ederek Acil Servis'ten ayrılan hasta yakınının saatler sonra konuyu farklı şekilde sosyal medya'ya taşımasını hayretle karşıladıklarını belirttiler. Şikayetçi vatandaşın "kurulu bir hikaye üzerine" olayı lanse ettiğini söyleyen çalışanlar, Alzheimer etkisiyle aşırı ajite durumda Acil Servise getirilen hastanın Acil Servis hemşiresine tokat attığını şikayetine yazmadığını, tahlillerinin yapılmasına dahi müsaade etmeyen hastanın, uyutularak tahlillerinin yapılabildiğini, sürekli kendisini yataktan atmaya çalıştığı için doktor talimatıyla uyutularak tedavisinin yapılabildiğinin de şikayette geçmediğini belirttiler. 

HASTA, HEMŞİREYE TOKAT ATTI İDDİASI

"Alzheimer hastası olduğu için refakatçi olmadan yatış yapılamayacağı, şikayetçi vatandaşın üçüzleri olduğu gerekçesiyle covid olmamak için refakat edemeyeceğini söylediği, hasta bakıcı arayışına girdiği, babasının yani hastanın yakınına dahi yaklaşmadığı da şikayet metninde yer almayan konulardan. Yayınladığı 5 saniyelik videoda da tek kişilik izole odanın kapısından babasının videsonu çektiği de net bir şekilde görülüyor. Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesinde tek kişilik covid-19 hasta odası olmadığı için 112 aracılığıyla tedavisine başlanmış bir şekilde hastanın acil servisten yolcu edildiği, babasına yapılan ilgi alaka için teşekkür ederek acil servisten ayrılan hasta yakınının saatler sonrasında yapılan onca uğraşa hatta tokata rağmen sağlık personellerini töhmet altında bırakan paylaşımını derin üzüntüyle karşılıyorlar.

saglikpersoneliHABER.NET olarak diyoruz ki; bir hastaya bu kadar elinden geleni yaptıktan sonra sanki hastayla ilgilenilmemiş gibi ve hatta mağdur edilmiş gibi konuyu kamuoyuna taşımak ne kadar VİCDANİ? Ortada bir mağduriyet varmış gibi şikayetçi vatandaşı defalarca arayan Sağlık Bakanlığı Basın Birimi, birkez olsun acil serviste o hastaya hizmet eden sağlık çalışanlarını arayarak durumlarını sormuş mudur? Bunca yersiz ve gereksiz eleştiri altında olan bir sağlık çalışanının düşen motivasyonunu Bakanlığın hangi birimi telafi edebilecektir? Sağlık çalışanlarını yorumlarıyla adeta asan kesen vatandaşlar covid-19 mücadelesinden sağlık çalışanlarının gayreti ve özverisi olmadan başarıyla çıkabileceklerini mi düşünüyorlar? Babasının müşahade altında tutulduğu odaya dahi girmeyen yada giremeyen hasta yakınlarının yapmadığı herşeyi can siperhane bir şekilde yapan sağlık çalışanlarının bu mağduriyeti Covid-19 mücadelesinde kime ne fayda sağlayacaktır? 

Öte yandan şikayetçi vatandaş tarafından dün akşam saatlerinde atılan twitlerde;

"Konuyu lütfen kapalı bayanlara veya sağlık çalışanlarına genelleme yapmak gibi bir hadsizliğe çekmeyin. Allah hiçbir zaman onların eksikliğini vermesin...ama izin verin de bir vatandaş olarak gördüğümüz bireysel menfi hareketleri belirtelim. Tekrardan sürç-i lisan ettiysek affola. Allah kimseyi bizim durumumuza düşürüp, buradan paylaşım yapmak zorunda bırakmasın."

Editör: Haber Merkezi