Sivas Numune Hastanesi Acil Servisi'nde sağlık çalışanları ve güvenlik görevlilerine saldıran 9 hasta yakınından 2'si tutuklandı, 7'si serbest bırakıldı.

Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler A.Ü. (50), M.Ö. (21), G.Ö. (32), A.Ö. (56), V.Ö. (24), İ.Ü. (25), Ş.B. (44), M.Ö. (17) ve S.Ö. (36) adliyeye getirildi.

Şüpheli kadınlardan birinin kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına, "Utanılacak bir şey yapmadık, sağlığımız için dövüştük. Hiç utanmıyorum." demesi dikkati çekti.

Şüphelilerden A.Ü. ve M.Ö. savcılıktan salıverildi.

Mahkemeye sevk edilen zanlılardan A.Ö. ve G.Ö. tutuklandı, 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bakan Fahrettin Koca olayın üzerinden 24 saat geçtikten sonra sağlıkta şiddetle ilgili twit paylaştı.

Koca twitinde; Bu fotoğraf salgında sağlık hizmeti veren bir hastanemizden. Sağlık çalışanlarımıza saldırarak bu manzaraya sebep olan şahıslar göz altına alındı. İçlerinden iki kişi tutuklandı. Sağlık çalışanlarına sözde değil eylemde sahip çıkmak hepimizin sorumluluğu. ifadelerine yer verdi.

- Olay

Gümüşdere köyünde traktör kazasında bacağı kırılan Y.Ö'yü (43) Numune Hastanesi Acil Servisi'ne getiren yakınları, hastayla ilgilenmediğini öne sürerek sağlıkçılara sözlü şiddette bulunmuştu.

Bu sırada acil serviste kalabalık oluşturmamaları yönünde uyarılan hasta yakınları ile hastanenin güvenlik görevlileri arasında başlayan tartışma, kavgaya dönüşmüştü. Acil serviste saldırgan tavırlar sergileyerek, tıbbi cihaz ve ekipmana zarar veren hasta yakınları, 6 güvenlik görevlisini yaralamıştı.

Olayın ardından A.Ü. ve M.Ö. ile çeşitli suçlardan kayıtları bulunan şüpheliler G.Ö, A.Ö, V.Ö, İ.Ü, Ş.B, M.Ö. ve S.Ö. gözaltına alınmıştı.

Saldırı anı, hastanenin güvenlik kamerasına yansımıştı.

Editör: Haber Merkezi