Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Aziz Aydınlık, “Suruç Devlet Hastanesi’nde yaşandığı iddia edilen olaylar gerçekten çok vahim; o nedenle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bu iddiaların tümünü sorduk, Suruç Devlet Hastanesi’nde neler oluyor, bunu hep birlikte göreceğiz” dedi.

HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDENLER VAR

Suruç Devlet Hastanesi’nde yaşandığı iddia edilen olayların detaylarını paylaşan Aydınlık, “Hastanede nöbet tutmadığı halde nöbet tutuyormuş gibi gösterilen bazı kişiler hakları olmamasına rağmen döner sermayeden pay alıyorlar, haksız kazanç elde ediyorlar. Bu para kimin parası; milletimizin parası. Bu hastanede ve başka kurumlarda haksız kazanç elde edildiği de biliniyor ama birkaçı dışında ses çıkartılmıyor. Bu duruma itiraz eden personeller ise evlerinden kilometrelerce uzağa merkeze ya da başka ilçelere sürülüyor. Bu duruma sessiz kalamayız, derhal bu iddiaların araştırılması için soruşturma başlatılmalıdır, kamera kayıtları incelenmelidir” diyerek sözlerine devam etti.

HASTANENİN ARACI ŞAHSİ ARAÇ GİBİ KULLANILMIŞ

Hastanede organize çalışıldığının altını çizen Aydınlık, “bu olaylar zincirinde görüyoruz ki bu işleri yapan kişiler organize bir şekilde çalışmış. Kendi ekiplerini kurarak birbirlerini korumaya almışlar ve aynı suça ortak olmuşlar, bu duruma karşı gelenlerde Suruç Devlet Hastanesi’nden geçici görevlendirmeyle uzaklaştırılmış. Hastanede kullanılmak için alınan araç kimi sağlık personelleri tarafından şahsi araçları gibi kullanılmış, Suruç Kaymakamlığı’na durumun bildirileceği üzerine bu aracı kullanmaktan vazgeçmişler. Şimdi bu araç, bu hastane, bu para kendi malları, kendi paraları olsa bizi ilgilendirmez. Suruç Devlet Hastanesi babasının çiftlikleri mi? Bu kişiler derhal ortaya çıkartılmalı ve hesap vermeliler” diyerek sözlerini noktaladı.

Aziz Aydınlık'ın soru önergesini içeren tamamı şöyle;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA,

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim. 18.06.2021

Aziz AYDINLIK
Şanlıurfa Milletvekili

Sayın Bakan, Şanlıurfa Suruç Devlet Hastanesi’nde bazılarını mağdur eden, bazılarının ise haksız kazanç elde etmesine sebep olan bir dizi olaylar yaşandığı iddia edilmektedir. İddialarda geçen ilişki yumağı tam bir organize çalışmaya örnek teşkil edecek cinstendir. Birazdan sorularla yönelteceğim iddialar çok ciddidir ve ivedilikle araştırılması gerekmektedir.

Not: Talep etmeniz halinde elimdeki bilgi ve belgeler tarafınızla paylaşılacaktır.

Bu bağlamda;

1) Suruç Devlet Hastanesiyle alakalı bakanlığınıza ya da bakanlığınıza bağlı kuruluşlara herhangi bir şikâyet dilekçesi ulaşmış mıdır?
2) Eğer herhangi bir şikâyet varsa herhangi bir işlem yapılmış mıdır?
3) Suruç Devlet Hastanesi’nde resmiyette nöbet tuttukları kayda geçmiş kimi sağlık çalışanlarının nöbet yerlerine dahi gelmedikleri ancak döner sermayeden pay aldıkları doğru mudur? Bu konuda herhangi bir tespitiniz var mıdır?
4) Nöbet tutmadan döner sermayeden pay aldıkları iddiasının doğruluğunun tespiti için son 3 ayın kamera kayıtları incelenmiş midir?
5) Suruç Devlet Hastanesi’nde mikrobiyoloji uzmanının 2. Basamak Yoğun Bakım Sorumlusu olarak görevlendirildiği doğru mudur?
6) 2. Basamak Yoğun Bakım Sorumlusu olarak görevlendirildiği iddia edilen mikrobiyoloji uzmanının görev alanına neredeyse hiç uğramadığı iddiası doğru mudur? Kamera kayıtları incelenmiş midir?
7) Araç alım ihalesi ile hastanede kullanılmak üzere alınan 50 AAV 848 plakalı aracın bazı sağlık personelleri tarafından şahsi araçlarıymış gibi özel işlerinde kullandıkları iddiaları doğru mudur?
8) Bahse konu aracın şahsi araçmış gibi kullanılmasının kaymakamlığa bildirileceği duyumu üzerine bu aracın başka bir sağlık çalışanının kullanımına sunulduğu iddiaları vardır. Bu konuda Suruç Kaymakamlığı’ndan tarafınıza ulaşan bir bilgi ve belge var mıdır?
9) 2019-2020 yıllarında bu aracın yakıt masrafı ve yaptığı kilometre nedir?
10) Bahse konu araçta takip sistemi bulunmakta mıdır?
11) Yukarıda bahsi geçen iddiaların hastanede duyulması üzerine birkaç personelin kayda geçirilmeden İl Sağlık Müdürlüğü yetkilisince Başhekimin odasında sözlü ifadelerinin alındığı doğru mudur?

Editör: Haber Merkezi