Haberde "Baticon bitmesinden dolayı ameliyat öncesi hazırlıklarda sıvı sabun kullanıldığı duyumunu aldık. Ameliyat öncesi hazırlık sürecinde hastaların baticon ile steril edilerek yapılması gereken bazı işlemlerde baticon yerine sıvı sabun kullanılması ne kadar doğru?

Ameliyata girecek bazı profesörlerin ameliyat öncesi el temizliğinde baticon yerine sıvı sabun kullanmalarına karşı oldukları için bunlar arasında ayrım yapılarak itiraz eden hocalara el sterilizasyonu için sıvı sabun yerine olması gereken ürün tahsis ediliyor.

KTÜ de yapılan bu ameliyatlar sonucunda hastalarda en büyük sorun olan enfeksiyon artışı olup olmadığı konusunda gerekli gözlemler yapıldı mı?

Ameliyathane içinde yapılan bu işlem ne kadar doğru?

Hastanenin diğer birimlerinde benzer olaylar yaşanıyor mu yoksa bu olay kimseler görmüyor diye sadece ameliyathaneye özel bir durum mu?

KTÜ de benzer birçok şikayetler oluşurken bu kurumu denetleyen bir merci var mı var ise hala nasıl bu kadar sorun yaşanıyor?

Tıp fakültesi rektörünün olay ile ilgili açıklama yapmasını merakla bekliyoruz. " ifadelerine yer verildi.

Kaynak.https://www.karadenizgazete.com.tr/karadeniz/trabzon/yine-farabi-yine-skandal-farabi-hastanesi-nde-baticon-bitti/278561