74 yaşındaki Yaşlı, refakatçilik yapmak için göz ameliyatı olan ve Türkçe bilmeyen eşiyle Kürtçe konuştu. Aynı odada bulunan başka bir hastanın yakını çiftin Kürtçe konuşmalarına tepki göstererek, “Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti” diyerek odadan çıktı.

Soda şişesi ile odaya geri gelen diğer hasta yakını da, Ekrem Yaşlı’ya şişeyi fırlattı. Kafasından yaralanan Yaşlı, aynı hastanede tedavi altına alındı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Çanakkale Şubesi konuyu takip edeceğini belirtirken, AK Parti Milletvekili Mustafa Yeneroğlu Kürtçe mesaj paylaştı. Yeneroğlu, "Irkçılık yapan bizden değildir" ifadelerini kullandı.

SALDIRIDA FARKLI İDDİALAR!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde 74 yaşındaki Ekrem Yaşlı, 20’li yaşlarda olduğu iddia edilen biri tarafından saldırıya uğradı. Saldırıyla ilgili farklı iddialar ortaya atıldı…

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde göz ameliyatı olan eşine refakatçilik yapan 74 yaşındaki Ekrem Yaşlı, başka bir hastanın refakatçisi olan kişi tarafından saldırıya uğradı. Evrensel Gazetesi’nden Seçkin Sağlam’ın haberine göre Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde göz ameliyatı olan eşi Bedriye Yaşlı (71) ile Kürtçe konuşan Ekrem Yaşlı (74), başka bir hasta refakatçisi tarafından ırkçı saldırıya uğradı. Eşinin Türkçe bilmediğini ifade eden Yaşlı, “Ben bir şey demedim ona. Bana ‘sen nereden geldin?’ gibi bir şeyler söyledi. Ben anlamadım önce. Sonra koltukta oturuyordum, bir ara göz göze geldik. ‘Bana neden bakıyorsun?’ dedi. Ben de ona bakmadığımı söyledim, ayrıca ‘bakmak yasak mı?’ dedim. Arkasında soda şişesi saklıyormuş. ‘Ben sana bana bakma demedim mi’ dedi, ‘burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ diyerek soda şişesiyle iki kez kafama vurdu” dedi. Kendisine vuranın 20’li yaşlarda biri olduğunu söyleyen Yaşlı, hastane polisine şikayetçi oldu. Orada ilk ifadesini veren Yaşlı, savcılığa da şikayette bulunacağını ifade etti. Bir başka iddia ise yaşlı adama saldıran kişinin psikolojik sorunları olduğuydu. İddiaya göre soda almaya inen saldırgan, yoldayken odada yatan annesinin zehirlendiği düşüncesine kapıldı.Oda hızla geri çıkan saldırgan, yaşlı adamın kafasına soda şişesi ile vurarak yaraladı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

ÇANAKKALE VALİLİĞİ’DE AÇIKLAMA YAPTI!

Hastanedeki kavga 'Kürtçe konuşma' yüzünden çıkmadı!

Çanakkale Valiliği, Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesinde yaşanan kavgaolayının, bazı basın yayın organları ve sosyal medyada iddia edildiği gibi "Kürtçe konuşma" konusundan kaynaklanmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, hastanenin göz hastalıkları bölümünde rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören B.Y. isimli hastanın refakatçisi olan E.Y'nin, aynı odada tedavi gören Ş.K'nın refakatçisi H.K ile kavga ettiği belirtildi.

Çöp dökme nedeniyle kavganın çıktığı ifade edilen açıklamada, şunlar aktarıldı:

"Hasta refakatçisi E.Y. ile aynı odada hasta refakatçisi olarak bulunan H.K. arasında hasta yemeğinin çöpe dökülmesi sonrasında yaşanan karşılıklı tartışma ve kavga olayından dolayı E.Y'nin yaralandığı, her iki şahsın karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi oldukları, kavga olayının bazı basın yayın organları ve sosyal medyada iddia edildiği gibi 'Kürtçe konuşma' konusundan kaynaklanmadığı ve olaya karışan her iki şahsın bir takım iddialarla birbirlerinden şikayetçi oldukları anlaşılmış olup, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen adli tahkikat devam etmektedir."

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Öte yandan olayla ilgili hastaneden yazılı bir açıklama yayımlandı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı, “Üniversite Hastanemizde 15.10.2019 günü Sağlık Hizmeti almakta olan iki hastamızın refakatçileri arasında başlayan tamamen yanlış anlamadan kaynaklanan sözlü tartışma sonrasında meydana gelen ve bir refakatçinin yaralanmasıyla sonuçlanan olay, İdaremizce yakından takip edilmiş ve tarafımızca gerekli hukuki süreç başlatılmıştır. Basın yayın organlarında ve sosyal medyada bu münferit olayın meydana gelme nedeniyle ilgili yanlı ve abartılı haberlerin, bu günlerde Ülkemizin güvenliği amacıyla terör gruplarına karşı gerçekleştirilen askeri harekât sürecinde, toplumumuzun birlik ve beraberliğine zarar vereceği göz ardı edilmemelidir. Üniversitemiz yönetimi ve mensupları, var olan bu hassas dönemde milliyet, din, dil, ırk ayrımının karşısında olduğunu bir kez daha kararlılıkla dile getirmektedir.”