Denizli Sağlık Müdürlüğü’nde yaşanan skandallardan sonra Denizliekspres İnternet Gazetemizin haber servisine yağmur gibi bilgiler düşmeye bağladı. Geçtiğimiz hafta yaşanan skandallar yenilir yutulur cinsten değil… Denizli Devlet Hastanesi’nde yöneticilerle, çalışan personel arasında arbede yaşandı. Tekmelerin, yumrukların yaşandığı arbedeyi ve detayları Denizliekspres Haber’e Mil-Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Yılmaz çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“YOK ARTIK!”

Mil-Sağlık-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Yılmaz, “Tüm dünya ve ülkemiz Korona Virüs ile mücadele ederken pandeminin gölgesinde buruk bir 14 Mart Tıp Bayramını kutladığımız bu günlerde Denizli ilimizde Mobbinge bağlı skandal olaylar bitmek tükenmek bilmiyor. Ulusal Basına yansıyan Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk ve emrindeki liyakatsiz yöneticilerin sağlık çalışanlarına yönelik kumpasları, keyfi sürgün ve işten çıkarmaları, mobbing uygulamalarına yönelik Denizli Mil Sağlık Sen olarak yaptığımız müracaat üzerine Sağlık Bakanlığımızca görevlendirilen Müfettişlerince yaklaşık bir aydır soruşturmalar devam etti. Soruşturmalar henüz bitmişken, 10 Mart Çarşamba günü Denizli İl Sağlık Müdürlüğünde ve Denizli Devlet Hastanesinde yöneticilerin sağlık çalışanına uyguladığı darp ve tehdit olayı, ‘Yok Artık’ dedirtti” dedi.

MOBBİNG VE SÜRGÜN İDDİLARI

“Yılmaz, “Denizli Devlet Hastanesinde yaklaşık 30 yıllık memur olan Mehmet Çalım adlı personel Hastane Başhekimi Mehmet Erkaleli ve Müdür Ali Ocakoğlu tarafından kendisine sürekli psikolojik taciz uygulandığı, tarafına kumpas kurularak, disiplin soruşturmaları yapılarak disiplin cezaları verildiği, akabinde Sarayköy’e sürgün olarak gönderildiğini iddia etmektedir.

Bu olaylar doğru mudur?” diye sordu.

DARP RAPORLARI ALINDIĞI İDDİALARI DOĞRU MU?

Mehmet Çalım 10.03.2021 tarihinde saat 15:30 sıralarında hakkında yapılan bir soruşturma için Müdür Ali Ocakoğlu tarafından çağrıldığını söyleyen Yılmaz, “Çalım’ın, Müdür odasına gittiğinde bu olayın bir kumpas olduğunu kendisinin haksızlığa uğradığını ifade ederken müdürün hiddetlenerek üzerine yürüdüğünü dışarı çıkmaya çalışırken müdür tarafından tekmelenerek darp edildiği, boğazının sıkıldığı bu olayda karşılıklı darp raporu alındığı doğru mudur?” dedi.

SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE ARBEDE YAŞANIP, POLİSLER GELDİ Mİ?

Yılmaz, “Mehmet Çalım’ın müdür tarafından darp edilmesinin akabinde doğruca Sağlık Müdürlüğüne gittiği, tarafına uygulanan mobbing ve darp olaylarını İl sağlık müdürüne iletmek istediğinde, İl Sağlık Müdürlüğünün girişinde güvenlik personellerince Mehmet Çalım’ın binaya girişinin yasaklandığının söylendiği, ısrar etmesi üzerine binaya girebildiği, İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk’ün yerinde olmaması üzerine, Kamu Hastaneleri Başkanı İbrahim Emreoğlu ile görüşmek istediğini, İbrahim başkan yerinde değil deyip göndermeye çalıştıkları esnada, İbrahim başkanı yerinde gördüğünü, Mehmet Çalım’ın sesini yükseltmesi üzerine Başkan İbrahim Emreoğlu’nun odadan çıkarak kendisine bağırdığını bu esnada Sağlık Hizmetleri Başkanı Burak Altan’ın sosyal mesafeyi ihlal ederek kollarından tuttuğu, fiziksel şiddet uyguladığı ‘Dışarı Çık Seni Döverim’ şeklinde tehdit ettiği, olay yerine polislerin gelmesi ile Mehmet Çalım’ın Sağlık Hizmetleri Başkanı Burak Altan’dan şikayetçi olduğu iddia edilmektedir. Bu olaylar doğru mudur?” diye sordu.

ÇALIM’IN PSPKOLOJİSİ BOZULDUĞU İÇİN HASTALANIP, EMEKLİLİK KARARI ALDIĞI ÖĞRENİLDİ

Yılmaz, “Kendisiyle görüşmek istediğim Mehmet Çalım’la ilgili duyduklarım beni çok üzdü. Uzun süredir mobbinge maruz kalması nedeniyle psikolojisinin bozulduğu ruh ve beden sağlığını kaybetmesine neden olduğunu söyleyen Çalım, en sonunda verem hastası olup, tedavi görmekte olduğu bilgisine ulaştım. Bu mobbinglere darp olaylarına İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk’ün seyirci kalması, olayları önlememesi, kendisine geçmiş olsun dahi demeyip aramaması Çalım’ın emeklilik dilekçesi verdiği öğrenildi. Çalım’ın emeklilik için bir buçuk sene daha çalışması gerekirken emeklilik kararı almış olması çok düşündürücü ve hastalanmış olması, tedavi görüyor olması çok üzücü… Soruşturmalar kapsamından bu olayların tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

TEHDİT VE FİZİKSEL ŞİDDET DEVLET MEMURLUĞU VAKARINA YAKIŞMAZ

Yılmaz, sebebi her ne olursa olsun görevleri insan sağlığına hizmet vermek için göreve getirilen üst düzey yöneticilerinin sağlık çalışanlarına karşı uyguladıkları fiziksel şiddet ve tehdit olayları Devlet memurluğu vakarına yakışmayan davranışlar olduğunu söyledi. Yılmaz, “Bu tür hareketler kabul edilebilir bir davranış değildir. Bizler Mil-Sağlık-Sen olarak Sendikacılıkta tüm alışılmışlıkların dışına çıkıp, sendikacılığın asıl amacı olan çalışanın hakları için mücadele etmek, hakları kazanırken çalışan ve devlet yararına projeler geliştirmek için bu yola çıktık. Devlet ve çalışan için doğru olanı alkışlayıp savunucusu olacak, aynı zamanda da devlet için, çalışan için yanlış olanların karşısında olup, üslubunca cevap vereceğiz” şeklinde ifadeler kullan