Karışıklık Tekirdağ’daki ailenin son kez cenazeye bakması sonucu ortaya çıktı. Aile hastaneyi ihmalkarlıklar suçlarken hastanede Sakaryalı ailenin yanlış cenazeyi teşhis etmesinden dolayı sıkıntının yaşandığı söyledi.

Edinilen bilgiye göre ilginç olay Tekirdağ Süleymanpaşa’da yaşadı. 49 yaşındaki hastaneden emekli Hülya Fatma Avlaç  kalp krizi geçirerek Tekirdağ Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradan ise anjiyo yapılmak üzere Özel Yaşam Hastanesi’ne kaldırılan Avlaç vefat etti.

Son kez bakınca karışıklık belli oldu

Avlaç’ın cenazesi morgda aynı gün vefat eden Sakaryalı Fatma Patan ile karıştırıldı. Avlaç yanlışlıkla Sakarya’da toprağa verildi. Fatma Patan’ın cenazesi ise yanlışlıkla Tekirdağlı aileye teslim edildi. Aile son kez cenazeye bakmak isteyince karışıklık anlaşıldı. Olay savcılığa intikal ettirildi. Sakarya’da defnedilen Avlaç’ın mezarı açılarak cenaze Tekirdağ’a gönderildi. Patan’ın ise cenazesi Sakarya’ya gönderildi.

Aile hastaneyi suçladı

Teyzesinin cenazesinin karışması ile ilgili hastaneyi suçlayan Sabriye Akyıldız, “Hastanenin ihmalkarlığı yüzünden cenazemiz karıştı. Üzüntümüze yeni bir üzüntü eklendi. Biz teyzemin yüzüne bakmasak yanlışlık ortaya çıkmayacaktı. Hastane sahibinin tavrı çok kötüydü. Bizi üzen hastane sahibinin bize yaklaşımı oldu. Olayı savcılığa intikal ettirdik. Davacı ve şikayetçiyiz. Böyle rezalet olmaz” dedi.

Hastane: aile yanlış teşhis yaptı

Olayla ilgili açıklama yapan Yaşam Hastanesi Müdürü Meriç Kumbul, “Bizden kaynaklanan bir durum yok. Sakaryalı aile yanlış teşhis yapmış. O yüzden cenazeler karışmış. Cep telefonu görüntü ile çekerek bu cenaze bizim demişler. Sakarya’daki cenaze Tekirdağ’a Tekirdağ’daki cenaze Sakarya’ya gönderildi.” dedi.

CENAZELER KARIŞTI İKİNCİ KEZ DEFNEDİLDİ

‘ÇOK ÜZGÜNÜZ, İKİ KEZ ACIYI YAŞADIK’

Tekirdağ’a getirilen Fatma Avlaç’ın cenazesi merkez Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Çiftlikönü Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Yeni Şehir Mezarlığı’nda defnedildi. Yanlışlıkla Sakarya’da defnedildikten sonra tekrar çıkarılan Fatma Avlaç’ın yakınlarından Volkan Sezen, “Yanlışlıklardan dolayı mağduriyetimiz kelimelerle anlatılmaz. Biz mevtamızı iki kere toprağa vermek zorunda kaldık. Böyle bir şey olamaz. Bizim hastamız gece 02.30 sularında öldü. Kalp krizinden ölüyor, normal bir hasta. Bizim aldığımız ise koronavirüs tedavisi görüyor. Koronavirüs tedavisi gören hasta sabaha karşı ölüyor. Koronavirüs tedavisi gören bir hasta ile gece ölen bir hasta nasıl karışıyor? Cenazenin ikisinde de zaten ne bir etiket ne bir bileklik, ne bir isim, ne bir cisim yok. Ben dün koronavirüslü bir cenaze taşıdım mesela. Böyle pandemi ortamında, böyle bir karışıklık nasıl olur? Şimdi biz burada bakmasaydık. Biz şu an başka birisini gömmüştük dua ediyorduk. Onlarda aynı şekilde orada. Savcılık yoluyla, mahkeme yoluyla ne gerekiyorsa bu işin peşini bırakmayacağız. Karşı tarafta mahvolmuş insanlar. Belki bizim gibi kim bilir ne kadar cenaze karıştı orada” dedi.

Fatma Avlaç’ın yakını Ali Avlaç ise, “Bizim cenazemiz Sakarya’ya gidiyor. Rezillik skandal. Şöyle bir şey var. Bu hasta koronavirüslü bir hasta. Hastaneye gidiyoruz, cenazeyi alıyoruz. Fatma Patan çıkıyor. Cenazemiz nerede diyoruz, ‘Başka cenaze yok’ diyorlar. Bu cenaze yürüyerek mi çıktı. Başka cenaze var mı yok mu bilmiyorlar. Böyle rezillik olur mu” diye konuştu.