Nöbetçi gazetede köşe yazısı yazan Lale Akasoy, sağlık camiasında mobing, mağduriyet ve çalışma koşulları kötü olması derken üst düzey yöneticilerin referanslarıyla bazı makamlara atanan liyakatsiz, beceriksiz, torpillilere dikkat çekti.

Bursa Şehir Hastanesi’nde açılışı Cuma günü yapılan B2 otoparkının hastane ameliyathane koordinatörü ile anestezi teknisyenleri sorumlusu tarafından işletileceği iddiası dile getirildi.

Akasoy iddiaları köşesine taşırken, şayet bu iddialar doğruysa işletmenin resmiyette kendi üzerlerine olmayabileceğini, bir yakınları ya da ahbapları adına kayıtlı olabileceğini söyledi

Devlet kurumlarının birilerinin çiftliği haline dönmemesi gerektiğine işaret eden Akasoy iddiaya konu memurların hem arabayı yıkayıp para kazanacaklarına hem de hastanedeki ameliyatlara girerek normal maaşlarını almaya devam edeceklerini yazdı.

Öte yandan otoparkın açılışıyla ilgili davetiye dikkat çeken Akasoy, oto yıkama şirketinin adını ise kendi isimlerinin baş harflerinden oluşan “DC garaj” koyduklarına işaret etti.

Akasoy yazısına şöyle devam etti:

Gruplarından “Arkadaşlar B2 otoparkındaki yıkamayı ameliyathane koordinatörü D.B ve C. devraldı.  (İsimler açık açık verilmiş ama biz sorumlu gazetecilik gereği gizli tuttuk.)  Uygun olanları yarın ki açılışa davet etti, bilginize...” şeklinde duyuru yapmayı da ihmal etmemişler...

Açılış günü de sağlık çalışanlarına tanınacak ayrıcalıklardan(!) bahsetmek için 2. bir duyuru daha yapmışlar...

DC GARAJ OTO Yıkama B2 katında personele yüzde 20 indirimli olarak hizmete başlamıştır. Arabası olan herkese duyurulur!” diye...

Ameliyathanenin çelengi bile var...

Üstelik, açılışa gelen davetlilerin "Hayırlı olsun" dileklerini de kabul etmişler!

Duyumlarım ve bana anlatılanlar bu şekilde.

Dedim ya...

Söz konusu şirket kendi üzerlerine mi, yoksa yakınlarının, tanıdıklarının mı bilemem...

Başhekim Dursun Topal bilir herhalde...

 “Bilir!” diyorum çünkü:

Hastanenin temizlik, güvenlik ve diğer tüm alanların bakım onarım hizmetleri firmanın sorumluluğunda. Denetimi ise başhekimin yetkisinde.  

Denetlediği ve ödeme yapılan alanları kimlerin işlettiğini bu yüzden gayet iyi bilir...

***

Şimdi...

Şu soruların yanıtlanmasını ve yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini düşünüyoruz...

Devlet memurlarının ek iş yapması yasak iken buna kim izin verdi?

Bahsedilen yerin işletmesi firmaya ait iken, firma Sağlık Bakanlığı’ndan izin almadan üçüncü şahıslara devredebilir mi?

Bundan, Sağlık Bakanlığı’nın bilgisi olması gerekmez mi?

Başhekimlik bu devir işini biliyorsa bir devlet memurunun ek iş yapamayacağını da bile bile kendi memurlarına bu işin devredilmesine nasıl göz yumdu?

Tüm bu iddialar doğruysa, bu durumdan başhekimlik yasal olarak sorumlu değil midir?

***

Hani bir söz var ya!

Minareyi çalan kılıfını uydurur” diye...

Buradaki durum böyle olabilir mi acaba?