Yönetim sessiz

Kocaeli Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan olayların ardı arkası kesilmiyor. Özellikle Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü ile birlikte Kalite Müdürlüğü ve Kalite Yönetim Direktörlüğü görevlerini yürüten Gonca İlter’in vukuatları yazdıkça gelen ihbarlar ile gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Özellikle çalışanlara yönelik mobingin boyutları da gelen ihbarlar ile bizleri de şok etmekte. Çalışanların birbirleri hakkında bilgilerini kendisine taşımasını isteyen İlter ile ilgili tüm şikâyetlere rağmen KOÜ Hastanesi yönetimi ve KOÜ Rektörlüğünün ise hiçbir işlem yapmaması da dikkat çekici.

İşsizliği göze aldı

Günümüzün en büyük sorunlarından biri hiç kuşkusuz işsizlik başı çekiyor. Ancak KOÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesinde insanlar işsizliği bile göze alarak istifa etmeleri de olayın boyutlarını ortaya koyuyor. KOÜ Hastanesinde 4 yıl çalıştıktan sonra istifa eden Merve Tekeş’in anlattıkları da yaşanan olayların boyutlarının ne kadar büyük olduğunu göstermekte. Sakarya Üniversitesi Hemşirelik Bölümü mezunu olduktan sonra şuanda da Kadın Doğum alanında yüksek lisans yapan Merve Tekeş, 2 yıldır KOÜ Hastanesinde Süpervisor olarak görev yaptığı sırada Müdür İlter’in tacizleri ve baskılarına karşı durduğu için usulsüz bir şekilde 22 Temmuz 2020’de Süpervisor görevinden alındı.

Sağlığından oldu

Tekeş, hakkında soruşturma ve kovuşturma olmadan görevden alınması ile ilgili hak arama mücadelesine de karşılık, hastane yönetimi adeta İlter’in hukuksuz uygulamalarının arkasında durdu ve araştırmaya gerek yok diyerek dosya açılmadan kapatıldı. Tüm bu hukuksuz uygulamaları yaşarken baskılar ve mobing nedeniyle sağlığından olan Tekeş, psikolojik tedavi görmek zorunda kaldı. Belli bir zaman sonra Gonca İlter’in yaptığı hukuksuz uygulamaları görmezden gelen yönetime tepki olarak 4 yıl canla başla görev yaptığı hastaneden istifa etti.

Çalışanlar arası istihbarat

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü ve KOÜ Hastanesi yönetiminin olaylara sessiz kalmasına kimse anlam veremez iken, sözleşmeli hemşire, anestezi teknisyenleri ile sağlık çalışanları da her geçen gün KOÜ hastanesinden adeta kaçar gibi gitmeye devam ediyor. Hastaneden istifa eden Merve Tekeş’in iddialarını doğrulayan whatsapp yazışmaları ise Müdür Gonca İlter’in verdiği talimatların kurum içerisinde herkesi birbirine düşürerek, tüm hemşire ve emrindeki çalışanların kendisine biat etmesini talep ettiğini de tüm çıplaklığı ile ortaya koyuyor. İstifa eden sağlık çalışanları da birilerinin İlter’in uygulamalarına dur demez ise hastanede çalışacak personel bulmakta zorlanacağı ve sağlık alanında her geçen gün geriye gideceğini belirtiyorlar.

Kaynak:https://www.kocaelihalkgazetesi.com/haber/7578670/koude-mobing-istifa-getirdi