Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi yönetiminin poliklinikte hasta kabul sayısını düşürdüğü ve acil serviste hasta sonları yeterli personel olmadığı gerekçesiyle tartışmaların yaşandığı iddia edildi. Vatandaşlar, poliklinikte hasta kabul sayısının düşmesi sebebi ile sabah saat 06.00 gibi sıra almak için hastaneye gelmek zorunda oldukları için mağduriyet yaşadıklarını iddia ediyor. Vatandaşların şikâyeti üzerine görüştüğümüz Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi yetkilileri, “İddiaların aslı yoktur. Hastane yönetimi ve personeller özveriyle çalışmalarını devam ettiriyor” dedi.

“PROSEDÜRDEKİ SAYININ ÜZERİNDE HASTAYA BAKIYORUZ”

Hasta kabulünde bir düşüşe gidilmediğini ve söylentilerin asılsız olduğunu söyleyen yetkililer, düşüşün tam aksine Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen sayının üzerinde olduğunu belirterek şunları söyledi: “ Sağlık Bakanlığının, polikliniklerde belirlemiş olduğu hasta sayısı çocuk uzmanlarında 42, yan dallarda ise 28 hasta olarak belirlemiş. Ancak şuanda çalışan doktorlarımız öğleden önce olmasına rağmen 68 üstü hasta kabul etmişler. Bu muayene olan hastaların sayısı mesai bitimine kadar 90 ve 100 arasında bir sayıya ulaşacaktır. Hasta kabul sayıları düşmüş diye çıkan söylentilerin aslı yoktur. Yan dallarda ki muayene sayısı ise şimdiden 60 üzeri çıkmış durumda.”

“KALİTELİ HİZMET İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Acil serviste hafta sonları yoğunluk yaşandığı ve personelin yetersiz kaldığı ve kalitesiz bir hizmetin söz konusu olduğu söylentilerine dair konuşan yetkililer, “Hafta sonu acile gelen hasta sayısı Bin 500 ve Bin 600 arasında değişiyor. Acilde sürekli olarak 3 hekimimiz aktif olarak çalışıyor. Kesinlikle personel sıkıntısı yok. Sadece hasta sayısı çok olduğu için sıra bekleyen hastalardan bazılarının ufak tefek sorunları dışında büyük sorunlar yaşanmıyor. Yaşanan sorunlarda ne hastane personelimizden nede doktorlarımızdan kaynaklanmıyor. Normalde acilde çalışması gereken doktor sayısı 2 iken bizler 7/24 görev yapan uzman hekim dışında 3 doktor daha görevlendiriyoruz. Kış aylarında gribal enfeksiyonlar sebebiyle hastanenin acil servisinde daha fazla bir yoğunluk yaşanıyor. Yaşanan yoğunluktan kaynaklı ufak çaplı sorunlar dışında yetersizlik söz konusu değil. Tekrar söylemek istiyorum ki söylentilerin tamamı asılsızdır. Hastane olarak iyi ve kaliteli bir hizmet vermek için sürekli çalışıyoruz. Söylentilerden dolayı şüphe duyan vatandaşları da hastanemize bekliyoruz. Hastanemizdeki tüm yönetici ve personeller görevlerini hakkı ile yerine getiriyor” diye konuştu.

Yağmur ENSARİ/GÜNEYDOĞU GÜNCEL