Yıldırım, "bu görev elzem olduğu için mi var yoksa sırf birileri otursun diye mi? Peki bu görevlendirme kaymakam oluru ile mi yapılıyor müdürlük tarafından mı yapılıyor yoksa Sağlık Bakım Hizmetleri müdürü tarafından mı yapılmakta, kime neye göre yapılıyor?" 

Hastane Yönetimindeki Başı Boşluk Haberimize Sağlık Müdürlüğünden Açıklama Geldi! haberimiz için tıklayınız.


*Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım

Hastanede kendi adamlarına ekstradan 128 saat fazla mesai yaptırarak ayda yaklaşık 300 saat çalıştırmak ne kadar verimli ve mantıklı diyen Yıldırım, bu ek mesailerde kendi branşları adına hiçbir şey yapmadan süpervizör nöbeti tutarak rahat rahat çalıştırılmakta. Birçok hemşire servislerde hasta yok denilip evlerine gönderilirken, eksik mesaileri çıktığı zamanda yıllık izin alın, rapor alın diye baskı yapılırken birilerine sürekli nöbet yazılarak ne yapılmaya çalışılmakta.

İŞ BARIŞI NEREDE ?

Bu zorlu Covid-19 sürecinde 120 saatini süpervizörlükten karşılayan 8 saat acil mesaisi yaparak riskli birim ek ödemesi alan bu kişilerin devlete verdiği zarara kimler göz yumuyor diyen Yıldırım, yazık değilmi devletimize sonrada basına ek mesailerimizi bizbize yeteriz kampanyasına bağış yaptık diyerek basında reklamlar yapılmakta. Kandıralılar ekibi kurularak kurumun ve devletin her türlü imkanlarından faydalanarak, çalışanları her türlü zor şartlarda çalıştırmak zorunda bırakılması nasıl bir vicdandır. Burada nasıl iş barışından söz edebiliriz.

ÇALIŞANLARA MOBİNG UYGULANIYOR !

Kandıra Devlet Hastanesindeki sorunların bunlarla sınırlı olmadığına dikkat çeken Başkan Yıldırım, çalışanlarımızdan bizlere gelen şikayetlerde kadın erkek demeden bir çok sağlık çalışanımız şiddete maruz kalıyor. Şiddet uygulayan kişiye nedense hiçbir şekilde bir idari yaptırım olmuyor. Bırakın yaptırımı, beni müdürlüğe şikayet edin bakanlığa şikayet edin Başhekimin izniyle çalışıyorum bana hiçbir şey olmaz diye naralar atarak gezdiği iletilmekte.

Ben dedim oldu mantığı ile hastane yönetilmekte diyen Yıldırım, bir çoğu personel keyfi ve kişiye göre uygulamalar ile yıpratılmış, itiraz edildiği taktirde ise ilçe dışı görevlendirmeler yapılarak pusturulmaya çalışılmaktadır.

İVEDİLİKLE SORUŞTURMA AÇILMALI !

Hastane Yönetimindeki Başı Boşluk Haberimize Sağlık Müdürlüğünden Açıklama Geldi! haberimiz için tıklayınız.

Bizler sendika olarak çalışanlarımızdan gelen bu şikayetleri gerek başhekimliğe gerekse Sağlık müdürlüğüne iletmemize rağmen hiçbir çözüm bulunmadı diyen Yıldırım, birkaç kişi tüm personeli huzursuz ediyor. Bunun arkasında kimler var, il sağlık müdürlüğü neden soruşturma açmıyor, neden bunun arkasında duruyor.

Gün boyu çalışmadan ortalıkta gezip insanlarla dalga geçenler biz ne dersek o diyerek canları isteyince çalışandan savunma alıp insanları sindirme politikası yapanlar ve siyaset bizim arkamızda diyerek ahkam kesenler için biran önce gereken yapılmalıdır.