Kumlu Devlet Hastanesi'nde görev yapan ASM Hekimleri, Hastane Yönetiminin başvurusu sonrası, polis zoru ile hastaneden çıkarıldı. Hatay Kumlu ilçesinde, devlet hastanesi ile entegre çalışan Aile Sağlık Merkezi'nin hekimleri, hastane tarafından polis çağrılarak görevlerinden alındı. Kısa adı AHEF olan Aile Hekimleri Federasyonu, bir açıklama yaparak, bu haksızlık karşısında, ASM yeri sorunlarının artık kendilerini bağlayıcı olmaması için bir basın açıklaması yaptı. 

AHEF Aile Hekimlerinin, Aile Sağlık Merkezlerinin yer sıkıntısı ile ilgili sorunlarının çözülmesini, sadece toplum sağlığına ve sağlık hizmetlerini en iyi şekilde verebilmeye odaklanmak istediklerini kaydederek, ilimiz Kumlu ilçesi devlet hastanesi binasında polis zoru ile masaları boşalttırılıp görevlerini yapmaya engel olunmaya çalışan doktor meslektaşlarının yanlarında olduğunu duyurdu. 

AHEF’in Kumlu ilçesindeki bu şaşırtıcı olayla ilgili açıklaması özetle şöyle: 

"Hatay'ın Kumlu ilçesindeki Devlet Hastanesi ile 13 bin nüfuslu ilçenin tek Aile Sağlık Merkezi, entegre çalışıyordu. Ancak hastane, oda bekleyen uzman olmadığı halde, uzmanlara oda vereceğini ileri sürerek aile hekimlerinden hizmet verdikleri odaları boşaltmalarını istedi. Sağlık hizmeti alamayacak olan halkın mağdur olacağını göz ardı eden Kumlu Devlet Hastanesi; bebek ve çocuklara aşı yapılamayacağını, hamile kadınların takiplerinin eksik kalacağını ve daha birçok önemli işlemin yapılamayacağını dikkate almadı. Hastane, Aile Hekimlerinden, kendilerine Aile Sağlık Merkezi olarak tahsis ettikleri odaları boşaltmalarını isterken, başka bir yer gösteremeyeceklerini ve böyle bir imkanları olmadığını da söyledi. Karşılıklı açılan davalar da sonuç getirmedi. Aile Hekimlerinin ilçede başvurmadığı makam kalmadı. Aile hekimleri, odaları boşaltmak için, öncelikle taşınacakları bir ASM yapılmasını beklerken, hiç haber verilmeden, hastane yönetimi, polis eşliğinde, görevi başındaki hekimin odasını boşalttırdı. Aile Hekimlerinden sadece ikisinin masalarının boşalttırılarak hastaneden uzaklaştırılmaları dikkat çekti. Geriye kalan 3 aile hekimi ise endişeli. Arkadaşlarının polis zoru ile hastaneden atılmasına engel olamayan 3 aile hekimi, 'Bu büyük bir adaletsizlik. Biz, sadece halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Ülkemizin aile hekimlerine yapılan bu muamele, öncelikle Sağlık Bakanlığını rahatsız etmeli. İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçmeli. Bu saygısız tavır, halkımızı mağdur etmekten başka bir işe yaramaz. Ayrıca biz hekimler de, sürekli 'ne zaman yeni bir olay çıkacak' kaygısı ile kaliteli bir hizmet sunamayız. Aile Hekimlerinin ASM yeri sorunu bir an önce devlet eliyle çözülmeli."