Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Bölümünde verilen yemekleri boykot eden sağlık çalışanlarına yemek firmasının yetkilisi tarafından silahlı saldırıda bulunuldu.

Ses Sendikası tarafından yapılan açıklamada; “Diyarbakır Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yemek boykotu yapan arkadaşlarımıza silahlı saldırıda bulunmuştur. Arkadaşlarımızın kılına zarar gelirse, bunun sorumlusu Başhekim Muhammet Asena başta olmak üzere bütün idarecilerdir” açıklaması yapıldı.

Yaşanan olayla ilgili hastane Başhekimi Muhammed Asena açıklama yaparak inceleme başlatıldığını kaydetti.

Başhekim açıklamasında, saat 11:30 sularında öğle yemeği dağıtımı öncesinde SES Sendikası üyelerinin yemeği protesto etmek istemesi üzerine yemek dağıtım hizmetlerinde görevli bir personelin silahla havaya ateş ettiğini kaydetti.

Hastane güvenliği tarafından müdahalede bulunan kişinin etkisiz hale getirildiğini belirten Başhekim Asena açıklamasına şu şekilde devam etti:

11.30 da duyup hemen geldim

Olayın 11.30'da duyar duymaz hemen geldiğini söyleyen Başhekim Asena" şuan için bende çok az konuya sahibim olay her yönüyle araştırıyor. Kamera kayıtlarını şuan inceliyorlar, polislerde görevlerini yapıyor. Olayın nasıl olduğunu tam anlamda öğrenince açıklama yapacağım.

Yemek hizmeti öğretmen evinden geliyor

Tüm tutanaklar işleme alındı.

SES Sendikasının iddialarını baş hekime ileten gazeteciler " SES Sendikasının iddia edildiği gibi yemek şirketi hakkında yapılmış bir başvuru varmı diye sorduklarında Başhekim Asena;

Bu güne kadar hastanemize yapılmış tek bir tutanak olduğunu. Bu tutanağında yemekte çıkan böcek sebebiyle tutulduğu ve yaptığımız resmi incelemeler neticesinde böceğin daha sonra yemeğe dahil edildiği sonucu çıktığını söyledi.

Öğretmen evine gönderildi

Yemeklerin hangi şirket tarafından geldiği sorusuna " Öğretmen evinden geliyor" cevabını verdi.

Olayı yapan bizim personel değil

Olayı yapan personelin hastane personeli mi? Sorusuna cevap veren Başhekim Asena

"Bizim personel değil. Öğretmen evinden gelen bir personel ama ismini bilmiyorum fakat aldığım on bilgilere göre bu şahıs hergun personellerimize yemek getirip bizim personellerimizle beraber yemek yiyen biri.

Ben bu yemeği hergün yiyorum

Gazetecilerin "siz verilen yemeği yediniz mi? sorusuna evet diyen Başhekim Asena daha sonra da "memnunmusunuz" sorusuna da evet memnunum. Hatta bazen gayri resmi olarak personelime sözlü olarak sorduğumda aynı gün çıkan aynı yemeğe 1 kata çıksam iyi değil deniliyor 3. Kata çıkınca çok güzel deniliyor 5. Kata çıktığımda ben bu güne kadar böyle bir yemek yemedim diyenler de var.

Kalite anketlerimiz var.

Düzenli olarak kalite anketi yaptıklarını ifade eden Başhekim Asena çıkan sonuçlara göre de anında müdahale ettiklerini ifade etti.

Neden yemek şirketi değilde Öğretmen Evinden yemek alındığı sorusuna ise Başhekim Asena

"Pandemi döneminde pandemi sebebiyle yapılan protokolde öğretmen evinden gelmesi kararlaştırıldı. Yani bizim dahil olduğumuz bir konu değil.

Başka sendikalardan şikayetler varmı sorusuna ise

Diğer sendikalarda şikayet yok. İfadelerini kullandı.

Konu tam anlamıyla nasıl yaşandığını öğrendiğimizde İl Sağlık Müdürlüğümüzle birlikte açıklama yapacaklarını ifade eden Başhekim Asena " konun sağlıklı bir şekilde araştırılmasına yardımcı olmakta gerek, ortalıkta çok yalan yanlış bilgilerde var, sağlıklı bir açıklama yapabilmek için biraz daha beklememiz gerekiyor. bu bir resmi açıklama değil. dedi.