İddialara göre; daha önceden Fethiye Devlet Hastanesinde olası yangın durumunda hastanenin herhangi bir çalışanı tarafından da rahatlıkla ulaşılabilecek alanda bulunan yangın tesisat alanını pimapenle kapatarak kilit altına aldı. 

Hastane Laboratuvar katında sadece 1 adet yangın söndürme tesisat alanı bulunurken, bunu da hastane yönetiminin kilit altına almasına kimse anlam veremedi.  Dikkatli gözlerden kaçmayan bu durum fotoğraflanarak haber merkezimize gönderildi. İnsan can güvenliğinin bu kadar hafife alındığını görmek Hastane skandallarına bir yenisi daha eklendi şeklinde yorumlandı. 

SORUMLUSU KİM OLACAK?

Bulunduğu katta sadece bir tane olan yangın söndürme alanının teknik servis başta olmak üzere hastane idarecileri tarafından gözden kaçırılması imkansız bir gerçek olarak ortada dururken, olası bir yangın durumunda meydana gelecek can ve mal kayıplarının sorumluluğunu kimin alacağı bilinmiyor. 

Mesai saati sonrasında Fethiye Devlet Hastanesi Patoloji Laboratuvarı kapalı olduğu için, yangın çıkması durumunda bu uygulamayı yapan hastane idaresi mi sorumlu olacak? yoksa gerekli denetimleri yapmayan Muğla Sağlık Müdürlüğü mü? Sonuçta bir tek kişinin bile bırakın hayatını kaybetmesini, canının yanmasının telafisini kimsenin yapamayacağını da hatırlatmak isteriz. 

SAĞLIK BAKANLIĞI YANGIN ÖNLEME VE SÖNDÜRME YÖNERGESİNİ SORUMLULARA HATIRLATMAK İSTİYORUZ!

Sağlık Bakanlığı Yangın Önleme Ve Söndürme Yönergesi’nin 6. Maddesinin f) fıkrasında; 

Yangın Söndürücü Cihaz ve Tesisler : Bakanlık binalarındaki sabit veya seyyar yangın söndürme cihaz ve tesisatını bozmak, kırmak, karıştırmak, sökmek, içine kağıt paçavra gibi yabancı maddeler koymak veya bunları kullanılmayacak hale getirmek veya bozuk bir halde tutmak, her ne suretle olursa olsun yangın musluklarının önünü kapatmak, itfaiyenin geçişini güçleştirecek şekilde araç park etmek, bina önüne ip çekmek, tente astırmak, sergi kurdurmak ve benzeri hareketler yapmak yasaktır. Yangın söndürücü tesis ve malzeme, amacı dışında kullanılamaz.