Özellikle devlet hastanelerinde sıranın geç gelmesi, tetkiklerin geç yapılması ve geç çıkması gibi durumlar, hastanede bir çok hasta kişinin keyfini kaçırıyor. Bu duruma el atılmasını bekleyen milyonlarca vatandaş, Sağlık Bakanlığı’nın konuya el atmasını bekliyor.

Kontroller Yoğunlaştırılacak!

Bu dpğrultuda devlet hastanelerindeki kontrollerin artacağı belirtiliyor. Şikayetlere daha fazla önem vermek isteyen Sağlık Bakanlığı, aldığı her şikayet ve öneriyi dikkate alarak ilgili sağlık kuruluşunda ekstra incelemede bulunacak. Hastanelerdeki hizmet kalitesini arttırmak isteyen Sağlık Bakanlığı, özellikle hastaların sıra beklememesi için yıllar önce MHRS sistemini kurmuş ve internet ya da telefon üzerinden sıra alınarak hastaneye gidilmesini sağlamıştı. Bu sayede herkes tam saatinde hastaneye gelerek muayene olabiliyor.

MHRS Yeterli Olmadı!

MHRS her ne kadar kolaylık sağlıyor olsa da tam anlamıyla sıra beklemeye çözüm oldu diyemeyiz. Hala bir çok kişi hastanede sağlık kontrolünden geçmek için sıra bekliyor. Şehir merkezinde bulunan hastanelerde daha fazla yoğunluğun olması ise vatandaşın canını sıkmaya devam ediyor. Daha da fazla can sıkıcı konu ise tetkikler. Ultrason çektirmek isteyen bir vatandaş haftalarca bekleyebiliyor. Gün olmak pek kolay değil. Günlük hemogram, beta hcg gibi hızlı sonuç alınabilen tetkikler ise yine gün içerisinde teslim edilse de geç sonuçlanması hastalar arasında şikayetlere sebebiyet veriyor.