Müdürü vurduğu ileri sürülen kişi ve ona yardım ettiği iddia edilen 2 şüpheli polis ekiplerinin titiz çalışması sonucunda yakalanarak mahkemeye çıkarıldı.

Adana Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Müdürü, 3 gün önce hastane otopark kısmında silahla vuruldu.

İddialara göre Hastane Müdürü Kamil Önder, otoparka otomobilini park ettikten sonra aracından indiği esnada kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırı sonrası Müdür sol bacağına isabet eden 2 kurşunla yaralanırken şüpheli ise olay yerinden kaçtı.

Yaralı bacağı ile yürüyerek hastane acil servisine giden Müdür, bir süre sonra yere yığıldı. Müdürün düştüğünü gören çevredekiler tarafından acil servise kaldırılarak tedavisine başlandı.

Silahlı saldırı olayıyla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine bağlı ekipler, şüphelinin kaçış güzergahı ve bölgede bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Ekipler, saldırganın Mert Ali P. (19) olduğunu, olayın ardından da Yusuf Ö.’nün (19) kullandığı motosikletle kaçtıklarını tespit etti. Şüphelilerin, motosikleti Sarıçam ilçesi Çarkıpare Mahallesi’ndeki boş bir arsada yaktıklarını, Derviş E.’nin (26) otomobiliyle bölgeden ayrıldıkları belirledi.

Bu tespitler üstüne harekete geçen polis ekipleri, şüphelilerin saklanabileceği oldukça sayıda adrese eş vakitli baskın yaptı. Operasyonlarda 3 şüpheli de gözaltına alındı. Emniyete götürülen zanlılar, susma haklarını kullandığı öğrenildi.

Öte yandan Önder’in 26 Eylül’de ‘ihaleye fesat karıştırma’ sebebiyle Balcalı Hastanesi’ne tertiplenen operasyon öncesinde tutuklanıp, daha sonrasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan hastane baş müdürü A. Ö’nün ile ilgili ifade verdiği, silahlı saldırganlığın da bu amaçla düzenlendiği de iddia edildi.

İşlemlerinin sonrasında adliyeye sevk edilen 3 şüpheli de tutuklandı.