Bolvadin Devlet Hastanesine Kiralama usulü ile ihale edilerek alıanan, 03 RH 735 plakalı aracın amacı dışında kullanıldığı iddia edildi. Söz konusu aracın  sabah 08:00 ila akşam 17:00 saatleri arasında, belli kilometrelerde kullanılmak üzere, üstelik mazotunun da devlet tarafından karşılandığı ve hastane hizmetinde kullanılmasının dışında, mesai saatleri dışında da kullanıldığı iddia edildi.

Bolvadin Devlet Hastanesine iki adet alınan aracın normal şartlarda dönüşümlü olarak kullanılması gerekirken, sürekli  03 RH 735 Plakalı araca görev yazıldığı, diğer taraftan aracın mesai saatleri dışında da bazı özel işlerde ve keyfi işlerde kullanıldığı iddia edildi. Normal şartlarda söz konusu aracın mesai bitiminde, hastane dışında olmaması gerektiği halde, aracı kullanan, M. T tarafından sürekli kendi evinin önünde bulundurulduğu ve kendi özel işlerinde de, bu aracı kulandığı iddia edildi.

Üstelik Şoför M.T’nin sürekli alkol aldığı, ve defalarca söz konusu aracı alkollü kullandığı da iddialar arasında. Hastane Müdürü İdris Sakartepe’ye şimdi soruyoruz. Bu araç eğer amacı dışında kullanılıyorsa neden kullanılıyor? Neden sürekli hep aynı şoföre görev veriliyor ? Mesai saatleri dışında söz konusu araç niçin kullanan şoförün evinin önünde? Söz Konusu araç bazı özel işlerde kullanılıyormuş bunlardan bilginiz var mı? Sürekli mesai yazıp fazla para alması için aynı şoförü görevlendirmenizdeki amaç ne ? Bu soruların cevabını kendisinden bekliyoruz.

 Afyon Time