Kulp Devlet Hastanesi'nde diyaliz araçlarının kiralanması için geçen yıl 252 bin TL'ye yapılan ihale ile bu yıl yine diyaliz araçlarının kiralanması için yapılan 627 bin TL'lik ihaledeki yolsuzluk iddialarına yanıt veren Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Tekin, iddiaları doğrulayarak, Hastane Müdürü H. S.'nin görevden alındığını aktardı. Hastanenin Başhekimi Rufat Güven söz konusu ihalede bir suçunun bulunmadığını ifade eden Tekin, Güven'in de Diyarbakır merkezde bulunan Dağkapı Devlet Hastanesine başhekim yardımcısı olarak atandığını kaydetti.

Görevden alınmadığını, istifa ettiğini söyleyen H.S., şunları söyledi:

“Ben 2020 yılında Kulp Devlet Hastanesi müdürü olarak görev aldım. Yapılan haberde ihalemiz hakkında yazılanların tamamiyle yanlış, doğruluktan bihaber olduğu aşikardır. Yapılan iş diyaliz hastaları taşıma işi olup, yapılan ihale mevzuatta uygun, Kamu İhale Kanununun 19 . Maddesi gereği açık ihale usulü ile yapılmıştır. Tüm Türkiye’de 14 gün 2 yerel gazetede yayınlanmış, ihalemize iştirak sayısı üçü geçmemiş. İhaleye iştirak eden  teklif veren firmalardan ekonomik açıdan en düşük teklifi sunan firma uygun görülmüş, başhekimin onayına sunulmuştur. Başhekim ihaleyi uygun görüp onayladıktan sonra firmayı sözleşmeye davet etmiş, sözleşmeyi imzalamıştır. Olay bundan ibaretken  ihale onayının sözleşmenin idare yetkilisi (baş hekim) de olduğu unutulmamalıdır. Son olarak görevi bırakmamın sebebi ailevi olduğu, ailemin Kulp ilçesinde ikamet etmek istememesindendir. Kamuoyunun bilgisine sunarım saygılarımla.”
 
O İHALE İPTAL EDİLDİ
 
Öte yandan, Kulp Devlet Hastanesi'ndeki ihalenin 1 Eylül tarihi itibariyle iptal edildiği öğrenildi. Diyarbakır'ın diğer ilçelerindeki kamu hastaneleri için diyaliz araçlarının kiralanması ihalelerinin bedelleriyle Kulp Devlet Hastanesi'nde yapılan ihale sonuçlarının karşılaştırılmasıyla aradaki fiyat farkının görülmesiyle ihalenin iptal edildiği öğrenildi.

Kaynak: Mehmet Zeki ÖZER - Güneydoğu Güncel

HABERİN GEÇMİŞİ

Kulp Devlet Hastanesi Müdürü H. S. yolsuzluk iddiası nedeniyle görevden alındı. Geçen yıl diyaliz araçlarının kiralanmasında 252 bin TL'ye yapılan ihale ile bu yıl yine diyaliz araçlarının kiralanması için yapılan yapılan 627 bin TL'lik ihalelerde yolsuzluk yaptığı iddiasıyla hakkında idari soruşturma başlatılan H. S., bu iddialar nedeniyle görevinden alındı.

İddiaya göre, araç kiralamalarında yolsuzluk tespit eden Kulp Devlet Hastanesi Başhekimi Rufat Güven, bu yıl yapılan ihalede "yolsuzluk" şüphesi üzerine durumu Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğüne bildirdi. İl Sağlık Müdürlüğü, Kulp Devlet Hastanesi Müdürü H. S. ve ihale komisyonu üyeleri hakkında idari soruştıurma başlattı. İdari soruşturma devam ederken görevinden alınan H. S., 30 ceza puanı verildi. Konuya ilişkin savcılığın cezai soruşturma başlatılıp başlatılmadığı öğrenilmezken, idari soruşturma sürerken Kulp Devlet Hastenesi Başhekimi Rufat Güven, Diyarbakır merkezde bulunan Dağkapı Devlet Hastanesine başhekim yardımcısı  olarak atandı.

Mehmet Zeki ÖZER

Mehmet Zeki ÖZER

Kulp Devlet Hastanesi ise yeni başhekim olarak Mehmet Baykuş atandı.

Editör: Haber Merkezi