Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde hemşire unvanında görev yapan Duygu Güneş’in hastane müdürü ve bir hastane çalışanı tarafından sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldığı ileri sürüldü.

Olayla ilgili SES Sendikası Zonguldak Şubesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde çalışan üyemiz Hemşire Duygu Güneş’in hastane müdürü ve hastane çalışanı tarafından sözlü ve fiziksel şiddete uğradığını ileri sürdü.

Olayla ilgili Zonguldak Sağlık Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Kara tarafından da bir açıklama yapılarak “hastane müdürü ve hemşire arasında bir kedinin hastane dışına çıkarılması gibi basit bir olayın bir anda hayvan düşmanlığı ve hemşire hanımın darbedilmesine kadar taşınmasını Sağlık Sen olarak hayretle izliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Ses Sendikası Zonguldak Şubesi tarafından yapılan açıklamada sağlıkta şiddete atıfta bulunularak “hiçbirimiz güvende değiliz. Hemşire Duygu Güneş’e yapılan tüm hayvan dostlarına ve kadınlara ve tüm sağlık emekçilerine yapılmıştır” denildi.

Sağlık Sen Zonguldak Şubesi‘nden yapılan açıklamada ise hastane müdürü ve hemşire arasındaki tartışmayı hayretle izledikleri belirtilerek hastanelerin insanların şifa bulması için yapılan yerler olduğu ve en hijyenik yerler olması gerektiği belirtilerek bunu sağlayacak olanların da hiç şüphesiz hastane yöneticileridir denildi. Hastane içerisinde bulunan kedi ve bahçede bulunan köpeklere yönelik yönetimin yaptığı hayvanları hastane dışına çıkarma eyleminin hayvan düşmanlığı olmadığı belirtilen Sağlık Sen açıklamasında bu durumun aksine insan sağlığının önemsenmesi, hayvanları doğal yaşam alanlarına döndürme olduğu açıklandı.

“Hastane müdürü ve hastane hemşiresi arasında yaşanan olayın mecrasından çarpıtılarak yalan yanlış bir şekilde kamuoyuna sunulması ahlaki değildir” denildi.