Olayla ilgili açıklama yapan Bolu Türk Sağlık Sen Başkanı Furkan Özübek, Sağlıkta şiddet dur durak bilmiyor, her geçen gün başka bir versiyonuna şahit oluyoruz diyerek saldırıya uğrayan bir sağlık çalışanı, saldırının azmettiricisi bir sağlık çalışanı, Saldırıyı gerçekleştirende başka bir sağlık yöneticisi dedi.

Oldukça şaşırtıcı ve birazda karışık gelebilir. İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdari Mali İşler müdürü Raif TEMEL in odasında ilimizdeki bir başka hastane İzzet Baysal Devlet hastanesinde görevli idari ve mali işler müdür yardımcısı Ali AYDOĞAN, sağlık çalışanı arkadaşımız N. K.‘ı darp ediyor.

İdarecilerin mobbingini biliyorduk da böyle işbirliği ile şiddet uygulamaya başlayarak hadlerini ve hudutlarını çok aştıklarını da görmüş olduk.

Hiçbir yönetici kurumları kendi mülkü, personeli kölesi gibi göremez. Herkes kamu çalışanıdır. Mevzuata uygun olarak herkes görevini ifa etmelidir.

Biz hiçbir sağlık çalışanı arkadaşımıza yapılan şiddeti ve kötü muameleyi kimsenin yanına bırakmayız. Bunun da hesabını mutlaka soracağız.

Bu konuda gerekli adli makamlara gidip şikâyette de bulunduk. Hukuki süreci de hassas bir şekilde takip edeceğiz.

Saldırganların hak ettikleri cezaları alması için Yetkililer tarafından bu konuda süratle karar alınmasını ve bu kişiler için kamu ceza sisteminin bir an önce devreye sokulmasını istiyoruz. Sağlıkta şiddete tutuklu yargılama hassasla savunduğumuz bir durumdur. Burada da bunun süratle uygulanmasını bekliyoruz.

Sağlık Bakanımız en tepedeki sağlık yöneticisi olarak şiddet olaylarına karşı hassas olduklarını biliyoruz bu konuda gereğini yapmalarını bekliyoruz.

Bu işin takipçisi olacağımızı da herkesin iyi bilmesini istiyoruz.

TÜRK SAĞLIK SEN BOLU ŞUBE BAŞKANI
FURKAN ÖZÜBEK