Olay Mersin Tarsus devlet hastanesinin ana bina morg bölümü önünde meydana geldiği öğrenildi.

İddiaya göre, Tarsus Devlet Hastanesi'ne gelen Z.D., burada temizlik görevlisi olan F.Y. ve arkadaşı A.T. ile borç-alacak konusunda tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Z.D., üzerinde bulundurduğu tabancayı çıkarıp, ateş açarak F.Y. ve A.T.'yi çeşitli yerlerinde yaraladı.

Alınan bilgiye göre, 15 yıldır Tarsus Devlet Hastanesi ana bina morgunda işçi kadrosunda çalışan Fevzi Yıldırım, morgun önünde dışarıdan gelen ve arkadaşları olduğu öne sürülen 2 kişi tartışmaya başladı. Daha sonra hastane kantininin önüne tartışarak giden 3 kişi arasında kavga çıktı. Bu sırada dışarıdan gelen 2 kişiden biri belindeki tabancayla morg çalışanı Fevzi Yıldırım'ı bacağından ve kolundan vurarak yaraladı. Yaralanan Fevzi Yıldırım acil serviste ilk müdahalesi yapıldıktan sonra, kolundaki kurşunun çıkarılması için ameliyata alındı. 2 kişi ise hastane polisi ve hastaneye yakın bir ekip tarafından suç aleti tabancayla birlikte yakalanarak, gözaltına alındı. Morg görevlisinin hayati tehlikesi bulunmuyor.

Sağlık ekiplerince hastaneye alınan yaralılara müdahalede bulunuldu. Kaçan Z.D. ise güvenlik güçlerince yakalanıp, gözaltına alındı.