Edinilen bilgilere göre; Kaynaşlı’da yaşayan 62 yaşındaki Keramettin Sarı rahatsızlanması üzerine Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Koronavirüs belirtileri nedeniyle test yapılan Sarı’nın sonucu pozitif geldi. Hastanede tedavi altına alınan yaşlı adam durumunun ağırlaşması nedeniyle yoğun bakıma alındı ve bir süre sonra hayatını kaybetti.

Koronavirüsle savaşını kaybederek 62 yaşında hayata gözlerini yuman Keramettin Sarı’nın yakınları acı haberle yıkılırken, aile, defin öncesi cenazenin yıkanması için hastanede görevli gassalla görüştü.

Bu görüşme sırasında iddiaya göre görevi cenaze yıkamak olan ve bunun için devletten para alan gassal cenaze sahiplerinden yıkama için 500 TL, defin için ise 300 TL istedi. Kayıplarının acısını yaşayan aile, düşünmeden bu parayı gassala verdi.

Ancak daha sonra hastanelerdeki gassalların böyle bir para isteyemeyeceğini öğrenince soluğu İl Sağlık Müdürlüğü’nde alan Sarı’nın ailesi, kendilerinden haksız kazanç sağlayan hastane çalışanından şikayetçi oldu. Bunun üzerine gassal hakkında soruşturma başlatıldı.