Hastane yönetiminin söz konusu iddialar karşısında daha önceki dönemlerde olduğu gibi sessizlik içinde mi kalacağı yoksa kamuoyu vicdanını aydınlatmak adına elle tutulur yanıtlar verip vermeyeceği merak ediliyor.

İşte o iddialar!

  1. 2019 Yılına ait 1 yıllık temizlik malzeme ihalesi yaklaşık 1.800.000 TL karşılığında hangi ilin firmasına verilmiştir? Bir yıllık sürede teslim edilmesi gereken temizlik malzemelerinin ne kadarı hastaneye teslim edilmiştir? Tırlar dolusu temizlik malzemesinin hastaneye teslim edilmediği halde teslimatı yapılmış gibi faturalandırılıp ilgili firmaya ödemesinin yapıldığı doğrumu dur? Konu hakkında kendisine bilgi verilen hastane Başhekimi konuyu yargıya intikal ettirmiş midir?
  2. Bartın Devlet Hastanesine 2020 yılında alınması planlanan su sebilleri toplam limitinin doğrudan temin limitini aşmasına rağmen ihale usulüne göre alınmayıp limit aşımından dolayı farklı tarihlerde 2 ayrı fatura ile aynı firmadan ve üstelik piyasa fiyatının yaklaşık 10 katına doğrudan temin yöntemi ile hastanede görev yapan bürokratların tanıdıklarından alındığı doğrumu dur? Su sebillerinin etiketlerinin olmadığı ve depo kayıtlarının yapılabilmesi için hastanede görevli bir bürokrat tarafından hafta sonu hastaneye gelinerek etiketlerini yapıştırdığı doğrumu dur? Su sebillerinin alımının yeni yapılmasına rağmen 5-6 tanesinin hiç kullanılmadan arızalı olması nedeni ile merdiven boşluklarında bekletildiği doğrumu dur?
  3. Bartın Devlet Hastanesinin 2018-2019 yıllarındaki elektrik malzemesi alımlarının piyasa fiyatlarının çok üstünde alındığı doğrumu dur?
  4. Bartın Devlet Hastanesine kullanılmak üzere ihale usulüne göre yeşil kumaş alınmasında rağmen ilgili firmadan malzeme(kumaş) çekilmeyip aynı kumaşın doğrudan temin yolu ile yeniden alındığı doğrumu dur?
  5. Bartın Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisine, doğum için alınan yatakların daha ilk kullanımda kırılarak hastane teknisyenlerine tamir ettirildiği doğrumu dur?
  6. Bartın Devlet Hastanesi tıbbi cihaz bakım onarım giderleri 2019 yılında yaklaşık 370.000 TL - 400.000 TL civarında olmasına rağmen hastane Başhekiminin bizzat talebi doğrultusunda Bolu ilinden kendi tanıdığı firmaya keşif yaptırılarak yıllık yaklaşık 2.500.000 TL-3.000.000 TL bedelle şartname hazırlatılmak ve ihale yaptırılmak istendiği doğrumu dur?
  7. Bartın Devlet Hastanesi acil servisinde mevcut kapının başka yerden demontaj yapılarak yeni kapı takılmış gibi firmaya yeni kapı ücreti ödendiği doğrumu dur? Eğer ödendi ise bu kapının maliyeti ne kadardır?
  8. Bartın Devlet Hastanesi 2018-2019 yılları dönemlerini kapsayan fatura ödemelerinde hastaneye yakın ilişkisi olan firmalara öncelik tanındığı doğrumu dur?
  9. Bartın Devlet Hastanesinde 2018-2019 yılları içerisinde başhekim tarafından 15 idarecinin görevden alındığı yada istifa etmek zorunda bırakıldığı doğrumu dur? Başhekim tarafından tercih edilen idarecilerin tamamı hangi ilden hangi amaçla göreve getirilmişlerdir?
  10. Bartın Devlet Hastanesinin 2018 yılında yapılması gereken laboratuvar ihalesinin zamanında yapılamaması nedeniyle pazarlık usulü ile devam ettirilmek sureti ile milyonlarca lira kamu zararı oluşmasına sebebiyet verildiği doğrumu dur?
  11. Bartın Devlet Hastanesinin 2018-2019 yıllarında hastanede kalite ve verimlilik puanlarının düştüğü, poliklinik sayılarının azaldığı, hastane doluluk oranlarının düştüğü, il dışı sevklerin arttığı, uzman hekim ve yardımcı sağlık personellerinin il dışına tayin istemek zorunda kaldığı ve bütün bu olumsuzlukların hastane başhekimi ve ekibinden kaynaklandığı doğrumu dur?
  12. Bartın Devlet Hastanesinde 2018-2019 yılları arasında zamanında bakımları yapılmayan havalandırma sistemlerinde meydana gelen arıza nedeniyle 3. Basamak yoğun bakımın kapatıldığı ve buna bağlı olarak hasta mağduriyetleri oldu mu?
  13. Bartın Devlet Hastanesinin 2018-2019 yılları arasında gereksiz ve amaçsız yaptığı yıktığı inşaat işlerinden dolayı hastane perde duvarlarının bile ortadan kaldırıldığı, mali olarak hafife alınmayacak miktarda paraların harcandığı doğrumu dur?" şeklinde sorular soruldu.

(Kaynak:https://abamedya.com/devlet-hastanesinde-neler-oluyor/1488/)