Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne (SEAH) bağlı Korucuk Kampüsü’nden gelen şikayette şu ifadelere yer verildi;

Amirden uygunsuz konuşma!

Sürekli çalışanlar hakkında baskı uyguladığı söylenen bir yetkilinin, şikayette bulunan kadının kollarından tutarak,

“Bizim yaptığımızı beğenmiyorsan, gel bizim oturduğumuz masaya sen otur ve yönet” diyerek mobbing uyguladığı konuşuluyor.

Bu yetmiyormuş gibi,

Yine aynı görevli sağlık personelinin oturduğu bir ortamda;

“Birileri gibi k……..ı büyütmüyoruz. Çalışıyoruz” diyerek yüksek sesle bağırdığı ifade ediliyor.

İşin garibi, 10-15 bayan sağlık personelinin olduğu ortamda bir erkek sorumlu kişinin ağza alınmayacak şekilde hitabeti ciddi rahatsızlıklara neden olduğu konuşuluyor.

Zorla ‘Memnunuz imzası”

SEAH’a bağlı Korucuk’ta söylemlerin ardı arkası kesilmeyen sorumlu ile ilgili başka bir şikâyet mevzusu da yine evlere şenlik cinsinden.

Sağlıkçıya Mobbing

Kendisi ile ilgili uygunsuz çıkışlar, söylemler ve mobbing yaptığı ile ilgili şikayetlerin Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ve Hastane üst yönetimine gitmesi üzerine farklı algı oluşturmak adına sağlık personelinden imza istediği ifade ediliyor.

Sağlıkçılardan sık sık zorla istenen dilekçenin içeriğinde ise,

“Biz müdürümüzden memnunuz. Biz sorumlumuzdan memnunuz” methedici cümlelerin yer alması ise manidar.

“Şikâyet yok demek ki memnunsunuz”

Sağlık personelinin üst üste amir ve şef pozisyonunda olan kişiler tarafından mobbing’e maruz kalması şikayet konusu oldu.

Gerek Sağlık İl Müdürlüğü gerekse SEAH Başhekimliği’ne yapılan şikayet dilekçelerine istinaden konuyla ilgili sağlık personeli ara ara,

“Bizden şikayetiniz var mı?” denilerek cevap estendiği, personelin de işlerinden olmaması adına seslerini çıkarmadığı dile getiriliyor.

Sağlık personelinin şikayetçi olmadığı ve sessiz kalışı yönetici durumunda olan kişilerin, “Demek ki sorun yok, şikayet de yok”  denilerek algı oluşturmaları camiada ciddi rahatsızlığa neden oluyor.

Sağlık camiası rahatsız

Sakarya Sağlık İl Müdürlüğü’nün de konuya fakıf olduğunu dile getiren sağlık çalışanları, “Beklediğimiz adil bir yönetim ve işimizi huzur içinde yapmak” diyerek düşüncelerini paylaşan sağlık çalışanları;

“Gerçekten ciddi emek sarf ediyoruz. Mesai mefrumu gözetmeksizin bu dönemde tüm arkadaşlarımız ile var gücümüzle çalışıyoruz. Hasta ve hasta yakınların da bu bağlamda teşekkür ve takdirleri ile karşılaşıyoruz Ancak verdiğimiz bu mücadelede üstlerimiz bizlere bir teşekkürü bile çok görüyor. Bu da bizleri ziyadesiyle üzüyor. Bazı sorumlu kişilerin üzerimizde baskı kurarak mobbing uyguladığını üst makamlara bildirmiş olmamıza rağmen gereğinin yapılmamış olması manidar. Bizler ekmeğimizin derdindeyiz, baskı ve zulümler gerek WhatsApp yazışmalarında, gerekse sesli mesaj olarak tüm sağlık çalışanların telefonlarında var. Bunları yetkililere bildirdik, adaletin hakkaniyetin tecelli etmesini bekliyoruz” ifadelerine yer verdiler.

Netgaste