Sağlık Bakanlığı bu amaç ile Bakanlık bazında personel istihdam etmektedir. İllerde de bu amaçla başta sağlık müdürlükleri ve hastaneler olmak üzere personel istihdamı yapılmaktadır.

11.06.2020 tarihi itibari ile illerde bulunan Sözleşmeli Yöneticilerin Karne Puanları Bakanlık sisteminden yöneticilere açıldı. Karne puanı ile selfi yapılıp atılmadığına ve puanlar böbürlenerek söylenmediğine göre durum pek de iç açıcı değil.

Sözleşmeli Yönetici Performans Değerlendirme Yönergesi'nin Başarısızlık ve sözleşmenin sona ermesi kısmında neler yer alıyor bakalım.

Bu durumda il bazında iki dönemdir puanı düşen il sağlık müdürleri ile sözleşme imzalanacak mı?

Sözleşmeli Yönetici Performans Değerlendirme Yönergesi'nin gereği il Sağlık Müdürünün sözleşmesi fesih edilirse başkan, başkan yardımcıları ve ilçe sağlık müdürlerinin sözleşmesine son verilecek mi?

Sözleşmeli Yönetici Performans Değerlendirme Yönergesi'nin gereği Bakanlık, başarısız1ık sebebiyle başhekimlerin sözleşmesinin sona erdirilmesi halinde başhekim yardımcıları ile müdür ve yardımcılarının sözleşmeleri de kendiliğinden sona erecek mi?

Sözleşmeli Yönetici Performans Değerlendirme Yönergesi'nin gereği Yapılan iki değerlendirme sonucunda sözleşmeli yönetici başlangıç performans puan düzeyinin altına düşmesi durumunda başarısız kabul edilir. Başarısız olan sözleşmeli yöneticiler devam edecek mi? Sözleşmeleri yenilenecek mi?

Buradan seslenmek istiyoruz. Göreve başladığı birimin puanını koruyamayan,düşüren  Sözleşmeli Yönetici ile nereye kadar devam edilebilir.

Tüm personel bir müracaat dönemi, sınavı, olmayan, referans ile atama olan, bulunduğu kadrodan daha fazla maaş alan, bulunduğu kurumun işleyişinden bir haber, olmayan kadro ve unvanlar oluşturup atama yapan, kendi hak edişini ayın 15'inde tam alan ama personelin ek ödemesini dert etmeyen, personel ve hasta memnuniyetinin günden güne düşmesine sebep olan, emekliliği ve kronik hastalığı olan sağlık personeline nöbet tutturulurken mesleğinin baharında bulunan sağlık personelini masa başında oturtan, pandemi dönemi istediğimi yaparım bana sendika siyaset basın kimse karışamaz diyen, görevlendirmelerde mevzuata uymayan, işleyişi bilmedikleri için birimleri atadıkları birim sorumluları ile yönetmeye çalışan ama yönetemeyen, odalarından çıkmayan, yemek hizmetlerini kontrol etmeyen, bakanlığın uyarılarına rağmen sosyal mesafe- maske kuralına uymayan,covid-19 teşhisi konulan personelini aramayan, nöbet usulsüzlükleri iddiasına konu olan, Bakanlığın Teşkilat yönergesine göre birimlerini düzenlemeyen, pandemi döneminde dahi geçici görevlendirmelerede devam eden,pandemi döneminde bakanlığın çalışan güvenliği genelgesine rağmen dahi sahada personelinin yanına ugramayan ama basına çıkacağı alkış seronomisinde en önde yer alan sözleşmeli yöneticiler nedeni ile personel size hakkını helal etmemektedir.

Hadi personelin hakkını helal etmemesi önemli değil ise de hasta memnuniyeti de her geçen gün düşmektedir.

Sözleşmeli Yönetici Performans Değerlendirme Yönergesi gereği yapılmayacak ise  neden yürürlükten kaldırılmamaktadır. Yapılan değerlendirmeler için kaynak ayrılmamalıdır. Geregi yapılmayan yönerge  sadece masa başı daha fazla çalışan istihdamı demek oluyor.