Yetkililerin tüm uyarıları ve çıkarılan caydırıcı yasalar şehir eşkıyalarının sağlık çalışanlarına uyguladığı şiddetin önüne bir türlü geçilemiyor aksine her geçen gün sağlık çalışanlarına şiddet olayları artmaya devam ediyor. Aylardır ailelerinden, çocuklarından uzak canları pahasına görev yapan sağlıkçılar,  saldırıya uğruyor, darp ediliyor.

Sağlık personeline şiddetin adresi bu kez de Erzurum Şehir Hastanesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Enfeksiyon servisinde yaşanan olayda; tedavi gören babasının yanında refakatçi olarak kalan Ö.A isimli şahıs, sık sık sigara içmek için dışarı çıktı. Sorumlu hemşirelerin uyarılarına aldırış etmeyen Ö.A, servisteki görevliler ile birlikte dışarıdaki vatandaşların da hayatlarını riske attı.

Dün akşama doğru yine sigara içmek için servisten çıkan Ö.A, sorumlu hemşirenin ikazı üzerine terör estirdi. Hemşire N.S’nin boğazına sarılan şahıs, sağlık personelini darp etti. Güvenlik görevlilerin güçlükle müdahale ettiği şahıs, polis tarafından gözaltına alındı. Geceyi karakolda geçiren Ö.A, savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.