Profesyonel dansçı ve dans eğitmeni Sinem Uzun’a, bir ay önce, iktidara yakınlığıyla bilinen Çalık Holding’in şirketine ait bir araç hızla çarptı. İstanbul Şişli’de meydana gelen kazada ağır yaralanan Uzun, 2018 yılında AKP’den Ağrı milletvekili aday adayı olan Mehmet Nedim Kolan’ın sahibi olduğu Kolan Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Hastanede SGK’li olmasına rağmen Uzun’un ameliyat ve tedavisi için yakınlarından 60 bin TL istendi. Yakınlarının istediği detaylı faturayı vermeyen hastane yönetimi, Uzun’un bulunduğu kata özel güvenlik görevlileri göndererek saatlerce hastayı rehin tuttu. Detaylı fatura verildiğinde ise Uzun’a SGK’siz hasta girişi yapıldığı açığa çıktı.

ÖDEME YOKSA AMBULANS DA YOK

BirGün’e konuşan Sinem Uzun, Şişli Esentepe’de 29 Nisan’da karşıdan karşıya geçerken bir aracın kendisine hızla çarptığını belirterek, sonrasında yaşananları şu sözlerle anlattı:

“Kazanın ardından olay yerine gelen ambulans ile Şişli Etfal Hastanesi’ne kaldırıldım. Çarpmanın etkisiyle kalçamın dört, beş yerinde kırık ve çatlak, sağ omuz kemiğimde ise sekiz ayrı yerden parçalı kırık olduğu belirlendi. Ayrıca kollarımda ve yüzümde yaraların dışında kafatasımda yarılma oldu ve kafa travması saptandı. Ailem ve arkadaşlarım Şişli’deki Kolan Hastanesi’nden ameliyatım ve tedavi için SGK’li olduğumu belirterek fiyat aldılar. 30 Nisan’da Kolan Hastanesi’ne gittik ve hastane istediği 60 bin TL’nin 20 bin TL’sini peşin olarak yatırmamızı ve eğer yatırmazsak nakil için ambulansı göndermeyeceğini söyledi. Ailem 20 bin TL’yi yatırınca ambulansı gönderdiler.

HASTANEDE 6-7 SAAT REHİN TUTULDUM

3 Mayıs’ta ameliyat oldum, güzel geçti ama bu arada sürekli ailemden para istemişler. Ameliyattan önce ailem 20 bin TL daha yatırmış; ama ben ameliyattayken kalan meblağı da isteyerek aileme baskı yapmışlar. Ben 5 Mayıs’ta hastaneden çıkmak için hazırlanırken ailem ve avukatım, hastanenin istediği kalan 20 bin TL’yi yatırmaya gittiğinde detaylı fatura istemişler ama hastane vermemiş. Sonrasında faturayı verdiklerinde gördük ki SGK’li olmama rağmen SGK’siz hasta olarak kayıtlara geçirilmişim. Bu duruma ailem itiraz ettiğinde yaklaşık 6-7 saat hastanede rehin tutuldum. Avukatımız hukuki süreç başlatacak.”

BAŞINA ÖZEL GÜVENLİK DİKTİLER

Sinem Uzun’un nişanlısı Halil Abanoz ise “Sinem’in bulunduğu kata özel güvenlik diktiler ve hastaneden çıkmamıza izin vermediler” dedi. Abanoz, şöyle devam etti:

“İstedikleri paranın 40 bin TL’sini önceden ödemiştik aslında. Kalan 20 bin TL’yi de ödeyip çıkacaktık hastaneden. Avukatımız da geldi ve detaylı fatura istedik hastaneden, ‘Veremeyiz’ dediler. Biz de ‘Neden bu faturayı bizden saklıyorlar?’ diye düşündük. Avukatımız ‘SGK’den ne kadar aldınız?’ diye sordu. Bir müdür yardımcısı ‘SGK’den 2 bin 500 TL aldık’ dedi. Avukatımız da ‘Saçmalamayın, büyük bir ameliyat yapıldı’ dedi. Sonra sözlü olarak avukatımıza baskı yaptılar, avukatımızı odadan kovdular ve biz de detaylı fatura vermedikleri için ödeme yapmamaya karar verdik. ‘Faturayı vermediğiniz sürece ödeme yapmayacağız’ dedik. Bu arada Sinem’i hastaneden çıkarmak istedik ama buna izin vermediler ve Sinem’i rehin tuttular. Saatler sonra detaylı faturayı verdiler ve SGK’den hiç para almadıklarını gördük. Çünkü SGK’ye hiç bildirmemişler. SGK’li hasta girişi yapmamışlar ve ücretli hasta olarak girişi yapılmış. Fiyatları da kafalarına göre şişirmişler.”ŞİRKETTEN BİZİ KİMSE ARAMADI

Sinem Uzun’un avukatı Sima Baktaş ise yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Müvekkilim Sinem Uzun’a çarpan araç, Çalık Holding’e ait UPT Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Şirketi’ne ait. Ne araç şoförü ne de şirket yetkilileri bizimle irtibata geçti. Kolan Hastanesi de müvekkilimin kaydını adli vaka olarak yapmadı. Hatta SGK’li olmasına rağmen ücretli hasta dediler. Hastayı rehin tutmak suçtur. Sağlık Bakanlığı, sosyal medyada olayı paylaşmam nedeniyle benimle iletişime geçti ve ‘Keşke ödeme yapmasaydınız, ilgili personelimizi hastaneye gönderecektik’ dedi. Hastane yönetimi önce ‘SGK girişi yaptık ve SGK’den 2 bin 500 TL aldık’ dedi. Biz ‘SGK 2 bin 500 TL mi ödedi?’ diye sorduğumuzda ise ‘Bir yanlışlık olmuş, biz SGK’li hasta girişi yapmadık’ dediler. Hukuki süreç başlatıyoruz ve kararlılıkla bu olayın üzerine gideceğiz” ifadelerini kullandı.

İddiaları sorduğumuz hastane yönetimi, konuyla ilgili açıklama yapacaklarını kaydetti.

Kaynak: Birgün