Sözcü Gazetesi'nden Halil ATAŞ'ın haberine göre;

 Bursa’da bir hastanenin çalıştığı çamaşırhane firmasında çekildiği iddia edilen skandal fotoğraf kareleri ortaya çıktı. Firmanın çamaşırhanesinde hastalara ait çarşaf, yastık kılıfı ve ameliyatlarda kullanılan gazlı bez gibi benzeri çamaşırların yerlerde istiflendiği görüldü.

“ÇAMAŞIRLAR HİJYENİK ORTAMDA DEĞİL”

Hastanede; hastaların temiz çarşaf, nevresim ve yastık kılıfı gibi önemli malzemelerin steril olmadığı belirtildi. İsmini açıklamayan bir hasta yakını şöyle konuştu;

* Hasta yakınlarının yoğun şikayetlerine rağmen bu konuda tedbir alınmıyor. Bunu Bursalılar hak etmiyor.

* Pandemi dönemini yaşadığımız bu günlerde hijyen kurallarına azami derecede riayet edilmesi gerekirken bunu bir kamu kurumunun hiçe sayması kabul edilebilir bir şey değildir.

BATIN KOMPRESLER YENİDEN KULLANILIYOR İDDİASI

Ameliyatlarda kullanılan batın kompreslerin (Gazlı bez) tek kullanım olmasına rağmen yıkanıp yeniden kullanılmak üzere firmanın çamaşırhane bölümünde yığıldığını ileri süren hasta yakını, “Bunlar, çok hijyenik bir ortamda dezenfekte edilmesi gerekiyor. Steril olması gerekiyor. Bu malzemeler yerlerde ayaklar altında” şeklinde konuştu.

‘ÇARŞAF KARABORSA’

Öte yandan hastanede çarşaf sıkıntısının da yaşandığını iddia eden hasta yakını şunları söyledi; “Hastanede çarşaf sıkıntısı yaşanıyor. Hemşireden çarşaf istedik. Aldığımız cevap bizi şoke etti; ‘Çarşaf yok. Çarşaf karaborsa’ Hastanenin, hastanın altına serebileceği nevresimi, çarşafı ve yastık kılıfı yok. Ameliyatlarda da duyduğumuz kadarıyla ameliyat yeşilleri eksikliği nedeniyle başka hastanelerden ödünç alındığı bilgisini aldık.”

Sözcü