Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi Yönetimi bir süredir devam eden tıbbi yenilik ve değişikliklerin ardından da şimdi de yaptığı çevre düzenlemesiyle adından söz ettiriyor. Yapılan düzenlemenin ardından adeta hastanenin çehresi değişirken, bahçe girişinde yaptırılan tarihi simgeler görenleri kendisine hayran bırakıyor. 

Çizim şeklinde yaptırılan tarihi görseller dev boyutta yapılırken, Göbeklitepe, Balıklıgöl ve Harran kümbet evlerinin resmedildiği görüldü. Görseller Şanlıurfalı Ressam Ali Korkmaz tarafından çizilirken, görenlerin hayranlıkla baktıkları gözlemlendi. 

40 YILDIR SANATINI DUVARLARA RESMEDİYOR

Şanlıurfalı olan Ali Korkmaz, emekli sınıf öğretmeni. Resim eğitimi almadığı halde 40 yıldır aşık olduğu Urfa'nın resimlerini evinin duvarları başta olmak üzere, kentin birçok noktasında bulunan elektrik trafo duvarlarına resmediyor. 1995 yılında sahip olduğu yetenek ve merakı nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kütahya’ya Ebru, Tezhip ve Şukufe kursuna gönderilmişti. Urfalı gittiği kursdan elde ettiği birikim ve tecrübelerini tuvale yansıtmaya devam ediyor. 

Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Eyyüp Şelli’yi farklı ama yerinde uygulamasından dolayı saglikpersonelihaber.net olarak bizde tebrik ediyoruz.