Rektörü veteriner olan Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş’ın kedi ve köpek beslenmemesi ile ilgili yazısı tartışma konusu oldu.

Sözcü Gazetesinde de yer alan habere göre; Hastane Başhekimi Doç. Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş, personelden kedi köpek beslememelerini isterken personel ise “Başhekimlik bize yazı göndereceğine belediye ile iletişime geçerek önlem almaya davet edebilir” cevabını verdi.

Hastane Başhekimi Bozbaş, personelin hastanenin etrafında özellikle bina çevresine yakın yerlerde başıboş kedi ve köpekleri besleme amaçlı mama, yemek ve su verilmesini bir yazı ile yasakladı.

Hekim ve sağlık çalışanlarının tamamına kurum iç yazışmasıyla kedi köpek beslenmemesi yazısı gönderen Başhekim, “Bazı personelin görev edinerek günlük besleme yaptığı görülmektedir. Hastane etrafında ve yakın bölgelerde başıboş hayvanlara mama, yiyecek verilmemesi, eğer verilecekse insan yoğunluğunun olmadığı zeytinlik alanlarda verilmeli” dedi.

BULAŞICI HASTALIK UYARISI

Herhangi bir veteriner muayenesi ve bakımı yapılmayan kedi köpeklerin bulaşıcı hastalık taşımasının kuvvetle muhtemel olduğunu belirten Bozbaş, “Kene, pire, bit gibi dış parazitler sıklıkla görülmektedir. Toplum sağlığı, çalışan sağlığı ve hastanemize gelen hasta, hasta yakınları için bu başıboş hayvanlar ve taşıdıkları hastalıklar tehdit oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı.

“VETERİNER FAKÜLTESİ GEREĞİNİ YAPSIN”

Hastanenin şehirden biraz uzakta olduğunu, Aydın'ın sıcağın dayanamadıkları için kedi ve köpeklere su ve mama verdiklerini söyleyen personel ise, “Hayvanlar beslenmedikleri durumlarda çöplere dadanıyorlar o daha büyük sıkıntı yaratır. Buradaki kedi köpekleri açlığa mahkum etmek yerine, gerekli ilaçlama ve diğer bakımlar Veterinerlik Fakültesi'nde yapılabilir ve ya Başhekimlik bize yazı göndereceğine belediye ile iletişime geçip önlem almaya davet edebilir” dedi.

Editör: Haber Merkezi