AK Parti Aliağa ilçe başkanlığının muhtarlarla bir araya geldiği toplantıya; İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun, Devlet Hastanesi Başhekimi Yalçın Koçyiğit, İlçe Nüfus Müdürü Halime Kılınç, PTT Müdürü Şengül Yanık ve İlçe Tarım Müdürü Levent Yöntem gibi isimler katıldı. Bu durum tepkileri de beraberinde getir.


*Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Yalçın Koçyiğit

NE ZAMANDANDIR DEVLET MEMURLARI SİYASİ TOPLANTILARA KATILIR OLDU?

Toplantıyla ilgili “Tek parti devletinin, tek adam rejiminin ilçelerde vücut bulmuş halidir” diye CHP’li Arslan, “Ne zamandan beridir bir devlet memurlarının partinin ilçe başkanının düzenlediği siyasi toplantıya katılır oldu? Bu doğru bir şey değil. Zamanında ‘Valiler Cumhuriyet Halk Partisi’nin il başkanlığını yapıyor’ diye göndermelerde bulunan siyasi partinin geldiği nokta budur. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkeyi çok partili ve demokrasiye geçirdi. Bunlar, geriye götürüyor” açıklamasında bulundu.

İLÇE BAŞKANINDAN TALİMAT MI ALIYORLAR?
Arslan, “İlçe emniyet müdürü, Sağlık müdür ya da devlet memuru ne yapıyor orada? AK Parti ilçe başkanından talimat mı alıyorlar? Bunlar devletin çarkını bozar. Devlet ayrıdır, iktidar ayrıdır. İktidarlar gelip geçicidir. Devlet bakidir. Bizim devlet geleneklerini de sıkıntıya sokar. O toplantıya katılan devlet memurlarının neden katıldıklarını izah etmeleri gerekiyor. İlçe başkanı onların ne idari ne de mülki amiridir. Ben o toplantıya katılan devlet memurlarının 657 sayılı devlet memurları kanununu bir daha okumalarını tavsiye ederim” dedi.