Çalışanların huzur ve motivasyonunu bozulduğu iddia edilen yönetim anlayışı ile ne amaçlandığının anlaşılır ve kabul edilebilir olmadığı, çalışanlar üzerinde oluşturduğu ileri sürülen baskının kaynağının ise makamı ve yönetim anlayışı mı olduğu merak ediliyor. Sağlık çalışanlarının top yekûn huzursuzluk yaşadığı belirtilen hastanede çalışanların büyük bir eylem hazırlığı içinde oldukları gelen iddialar arasında.

MÜDÜRLERİ TEKER TEKER GÖREVDEN ALDI!

Başhekim hakkındaki bir diğer vahim iddia ise, mevcut müdürleri teker teker görevden alıp iş bilmez sağlık yönetimi tecrübesi olmayan liyakatsiz kişiler ile kurum menfaatini düşünmeksizin aldığı kararlar olduğu ileri sürüldü. Ümit Tırpancı, Orkun Çilen, Nafiye Asıl İskender’in görevden alınması ve emekli olmaya zorlanan Öznur Gezer sadece bunlardan bir kaçı.

Yıllardır kurumda görevlendirme ile çalışan müdürler var iken, yönetici mezunu olmayan A.O.’nun görevde olması ve okul bitirtilerek diploma aldırılan U.A.’nın ise yeni yapılanmada yer alması kafalardaki soru işaretlerini arttırıyor. Görevinin bitmesine 1,5 yıl kalan başhekimin nasıl bir yapılanma oluşturma çabası içinde olduğu merak konusu oldu.

BAŞHEKİMİN ARKASINDA KİMLER VAR?

Ortak akıl yürütülmeden yaptım oldu mantığı ile alınan kararlar ve adaletsiz uygulamaları ile çalışma barışını bozan ve personel arasında da ayrışmalar yarattığı ileri sürülen Başhekim daha ne kadar görevde tutulacak? Başhekimin arkasında kimler var? Rektörün bu konulardan haberi var mı? soruları açıkçası kamuoyunun merak konusu…