Kanal Ege'nin haberine göre, Koronavirüs salgınında ikinci dalganın başlaması beklenirken bir hastahane de doktor ve sağlık çalışanlarının maske takmaması kamuoyunda büyük tepki topladı. Açılışa katılanların sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımların sosyal medyada çok sayıda insana ulaşması üzerine takipçiler bu görüntüleri eleştiren paylaşımlar yaptılar. Özellikle olayın bir özel hastanede gerçekleşmesi ve fotoğraftaki kişilerin doktor ve sağlık çalışanlarından oluşması eleştirilerin yoğunlaşmasına neden oldu.

Hastane Açılışı Yaptılar, Pandemi Kurallarını Unuttular!

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, koronavirüs salgınını önleyici tedbirler alarak durdurmaya çalışıyor. Tüm dünyada artan koronavirüs salgınına karşı Türkiye'de önlemlerini arttırmış durumda.

İnsan sağlığının önemli unsurlarında biri de sağlık kuruluşları. İzmir Özel Sağlık Hastanesi’nin açılışında ise bu önlemlere hiç dikkat edilmediği acı bir şekilde ortaya çıktı. Hastanesinin açılışı sonrası korona tedbirlerini unutularak Kokteyl havasında bir tutum sergilendi.

 İzmir Özel Sağlık Hastanesi’nin protokol açılışında sosyal mesafe ve maske kullanımına dikkat edilirken, açılış sonrası hastane içinde ise tüm yasakların hiçe sayıldığı görüldü. Hastane açılışı ile ilgili konukların sosyal medya paylaşımlarında ortaya çıkan tablo ise dikkatleri üzerine çekti. 

Sağlık Bakanlığını Göreve Çağırdılar

Bir hastane açılışında böyle bir skandalının yaşanmasına, sosyal medya takipçileri büyük tepki gösterirken hastane yönetim ise, tüm bu gelişmelere duyarsız kaldı. Açılış sonrası sosyal medyada olayın gündeme gelmesiyle,  sosyal medya takipçileri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya konuyla ilgilenmesi  için çağrıda bulundular. Ayrıca hastaneyi  bakanlığa şikayet ederek yetkililerin gereğini yapmasını istediler.

Konunun kamuoyunda büyük yankı bulması üzerine İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün hastane ile ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi