Hastalarına iyi bakacaksın” diyen bir kişi tarafından önce silahla tehdit edilen Dr. Murat Ersoy ardından geçtiğimiz gün evinin önünde bıçakla yaralandı. Doktorun bıçakla yaralanmasının ardından mesai arkadaşları dün iş bıraktı.

Kars Harakani Devlet Hastanesinde kadrosu bulunan geçici görevle Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama hastanesinde çalışan Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Doktor Murat Ersoy evinin önünde henüz kimliği belirsiz bir kişinin bıçaklı saldırısına uğraması sonucu kaşık bölgesinden yaralandı.

Doktoru bıçaklayan kişinin olay yerinden kaçtığı, bacağına darbe alan Kalp Damar Cerrahının evli ve iki çocuk babası Murat Ersoy olduğu öğrenilirken olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından geçici görevle çalıştığı Kafkas Üniversitesi Sağlık Uygulama Ve Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırılan doktorun taburcu edilerek tedavisine evde devam edildiği belirtildi.

3 Haziran Cuma günü evine gitti esnada Cumhuriyet Köyü yakınlarında yaya olarak yolda yürüyen bir kişi tarafından el kaldırılarak otomobilinin durdurulması ve silahla “hastalarına daha iyi bakacaksın” diyerek tehdit edildiği öğrenildi. Tehdit olayı sonrasında Dr. Murat Ersoy’un cumartesi günü savcılık ve polis karakoluna giderek şikayette bulunduğu öğrenildi.

Diğer taraftan Kalp Damar Cerrahı Murat Ersoy’un yaralanmasının ardından Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırmaları Uygulama Hastanesinde görev yapan doktorlar meslektaşları için dün iş bırakma eylemi yaptı

HABERİN GEÇMİŞİ

Kars'da görev yapan tek Kalp Damar Cerrahı olan Hekimin bugün mesai saatleri içerisinde görevini yaptığı esnada bıçaklandı.

Kasık bölgesinden bıçaklanan Kalp Damar Cerrahına şuan tıbbi müdahalenin hala devam ettiği öğrenildi.

Hekimimize acil şifalar diliyoruz.