İzmir'in Karabağlar ilçesinde aile hekimi olarak görev yapan Dr. Murat Ceyhan geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Doktor kalp krizi geçirdiği sırada ASM'de bulunan diğer doktorlar hemen müdahale etti. Dr. Ceyhan'ı hayata döndürebilmek için CPR (Durmuş olan dolaşım ve solunum sistemini yeniden çalışır hâle getirmek için uygulanan yöntem) uygulamaya başladı. Bu sırada ASM kapısında muayene için gelen bir hasta, içeriye doğru bağırdı: "O kalp krizi geçiriyorsa, diğer doktorlar bize baksın"..
Yaşanan bu anları doktor olan bir sağlıkçı, sosyal medya hesabından şöyle paylaştı:

Dün İzmir'de bir aile hekimi görevi başında kalp krizi geçirdi. Tüm doktorlar toplanmış CPR yaparken kapıda bekleyen bir hasta diğer doktorlar bize baksın diyor. Acilde olsa bir nebze anlarım da aile hekimliğinde bir doktor can verirken ne acele işin olabilir. Doktor ölüyor.


Bu yazının altına, genelde sağlıkçı olanların yaptığı şu yorumlar, insanlıktan uzaklaştığımızı gözler önüne seriyor:

Zincirleme trafik kazası, 12 hasta elimizin altında öldü, bu sırada Kalp Masajı yapmak için desteğe gelen bir hemşire arkadaşımız, ağrı kesici iğnesi 10dkdır yapılmayan biri tarafından darp edildi. Darp edenler de ceza almadı.

İki çocuk (3,5 yaş) trafik kazası, herkes çocuklarla ilgileniyor teyzenin biri “benim iğnem vardı yapın da gideyim” diye hemşire arkadaşımızı darlıyodu. yine bir hastada cprdayız,hasta döndü yoğun bakım için sevk yazıyorum koridordan biri “benim ilacımı yazsanız da gitsem”demişti.

Acilde bi uzman cpr yaparken başka bi hastası sonuçlarını göstermek için onu arıyordu. Kalp masajı yapıyor dedim. Ölmüştür artık o bıraksın da gelsin sonuçlarımıza baksın dedi

Editör: Haber Merkezi