Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesinde yaşandığı iddia edilen olayda acil serviste bir hekimle tartışan hasta yakını, sağlık çalışanlarının vatandaşın gözünde nasıl göründüğünün en somut örneği oldu.

Sağlık Bakanı Koca’nın yaklaşık 8 milyon takipçisine Pandemi boyunca tavan ek ödeme, maaş iyileştirmesi yapılıyor, az sabır gibi açıklamalarıyla çalışanlar sanki yüksek ücret alıyorlar algısının oluşmasına zemin hazırladığı iddia ediliyor. 

Sağlık çalışanlarının maaşları, özlük hakları adeta milletin ağzına sakız edilirken gerçekte hekim maaşları bekçi maaşları ile eşit duruma geldi.

Görüntülerde hekimle tartışan hasta yakının 2 güvenlik görevlisi tarafından zorlukla tutulduğu görülürken hastanın ısrarla ve UTANMADAN “bedavadan para alıyorsun” sözleri hastane koridorlarında yakalandı.

Tatili, bayramı gecesi gündüzü olmadan çalışan sağlık personeline söylenen söz "Bedavadan Para Kazanıyosun"

Ankara’da bulunan Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesi’nde elini muayene ettirmek isteyen bir hasta ortalığı birbirine kattı. Hastanede el cerrahı bulunmadığı söylenmesi üzerine bağırarak tepki gösteren kişiye güvenlikler müdahalede bulundu.

O sırada orada olan bir sağlık çalışanı, vatandaşa hastanede el cerrahı bulunmadığını ve Türkiye’de sadece 80 tane olduğunu söyledi. Ayrıca vatandaşın tepkisine karşılık “Sen böyle bağırdıkça istifa ederler, sonra ‘doktor, doktor’ diye gezersin ortalık” dedi. 

Vatandaşın "Oturduğun yerden para kazanıyorsun" demesi üzerine ise sağlık çalışanı adeta çileden çıktı.