Program esnasında 6-7 binden az maaş alan varsa bağlansın buraya diyerek kendince meydan okuyan Murat Alan'ın söylediklerine itiraz etmek ve cevap hakkı kullanmak isteyen sağlık personelleri Akit Tv'yi aradıklarında kaşılarına güvenlik görevlisi çıktı. Programa ısrarla bağlanmayan sağlık personelleri hakkında o anlarda Murat Alan, ısrarla, peş peşe hakaretlerini sıralamaya devam ediyordu. Bu konuda RTÜK'ün alenen bir meslek grubunu rüşvet istemekle suçlayan TV Kanalına ne gibi yaptırım da bulunacağı, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın da her defasında HAKLARINI ÖDEYEMEYİZ dediği personellerine rüşvetçi diyen Murat Alan hakkında suç duyurusunda bulunup bulunmayağı merak ediliyor.

HİÇ Mİ UTANMAN YOK MURAT ALAN!

Öte yandan sosyal medya'da bordrolarını yayınlayan birçok sağlık personeli Murat Alan'ın alenen yaptığı provaskasyonu ortaya koydular. 15 Temmuz darbe girişiminde hiçbir kurum ve amirden talimat almadan, hastanelere koşturan binlerce sağlık personeli, bir densizin iftiraları karşısında elbette sessiz kalmayacaktır. Diğer taraftan Asker ve Polis örneğini veren Alan'a hatırlatmak isteriz ki;sınır ötesi veya sınır içerisinde düzenlenen tüm operasyonlarda doktorundan hemşiresine sağlık personelleri askeriyle polisiyle omuz omuza vatanını korumak için görevleri başında yer aldılar, almaya da devam edecekler. Israrla sağlık çalışanları ile Asker ve emniyet güçlerini karşı karşıya getirmeye çalışan, provakatif açıklamalarını ardı ardına sıralayan Murat Alan'ın tuzağına sağlık çaışanları düşmeyecektir. 

Sağlık Personeli Mağdur evet! Yıllardır kanayan yara haline gelmiş özlük hakları verilmedi, verilmek istenmiyor. İtiraz ediyorlar bu duruma ve bunu da sosyal medya aracılığıyla yapıyorlar. Hak aranması neden bu gazeteci bozuntusunu rahatsız etti bilinmiyor. Sağlık çalışanları emekliliklerine yansıyan maaş ücreti 3300 TL olup, sabit ek ödeme adı altında 1.400 TL civarı aldıkları ücretle beraber, 4700 - 4800 TL  bandında ücret almaktadırlar. Aynı hesabı öğretmen, polis ve diğer memur arkadaşların maaşlarına bakarak da yapmasını isteriz Murat Alan'dan. Emekliliğine yansımayan, hastane gelirinden ödenen 1.400 liralık sabit ek ödemeyi sağlık çalışanına kimse maaş olarak dayatamaz. Diğer taraftan, ortalama 170 saat zorunlu mesai saati dışında, gün aşırı nöbetlerle fazla mesai yapan sağlık personelinin aldığı üç kuruş fazla mesai ücretini de maaşın alıyormuş gibi gösterme densizliğine bulunamaz. 

Öte yandan Sağlık Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin yaptığı açıklamada suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek "Akit tv hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Sağlık personeline rüşvetçi demek kimsenin haddine düşmez. Herkes haddini bilsin. Sağlık personeline rüşvetçi demek Edepsizliktir. Hayasızlıktır. Ahlaksızlıktır." ifadelerini kullandı.