Sosyal medyadaki paylaşımları sonrasında Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki başhekim yardımcılığı sözleşmesi feshedilen ve görevinden alınan Ali Edizer'in kadrosu, Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin önerisiyle, Güdül Devlet Hastanesine gönderildi.

Skandal açıklamaları ile gündeme gelen Dr. Ali Edizer'in yeni görev yeri belli oldu

Edizer'in, soruşturmanın selameti açısından Bakan Fahrettin Koca'nın talimatıyla tabiplik görevinden de el çektirildiği öğrenildi.

Edizer hakkındaki idari soruşturma devam ediyor.

Halk TV'de Gökmen Karadağ ile Açıkça programına katılan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ali Edizer ile ilgili önemli bir bilgi paylaştı. Gök, GATA'daki görevinden alınan Edizer'in Ankara'nın Güdül ilçesindeki devlet hastanesine atandığını öne sürdü.

Gök şöyle konuştu:

Bu iktidarın aymazlığı devam ediyor ve bu aymazlıkta FETÖ benzeri tarikatlar, devlet içinde FETÖ kadar kollanıyor ve bir iktidar paylaşımı yapılıyor. Bu FETÖ yapılanmasından farksız yapılanmalar değiller bunlar. Sağlık Bakanlığının bugün Menzil tarikatının etkisinde olduğunu herkes biliyor. Böyle birini kimin GATA Başhekim Yardımcısı yaptığını öğrenmek istiyorum. Güdül Devlet Hastanesine vermişler kendisini.

NE OLMUŞTU? 

Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Başhekim Yardımcısı Ali Edizer, sosyal medyada paylaştığı Medeni Kanunu hedef alan ve erkeklere ikinci kadınla evlenmeyi tavsiye eden sözleri üzerine görevden alınmıştı. Sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran olay sonrası, Edizer'in Sağlık Bakanlığındaki etkinliğiyle bilinen Menzil tarikatıyla bağlantısı da ortaya çıkmıştı.

Edizer daha önce en uzun süre Sağlık Bakanlığı görevini yürüten Recep Akdağ'ın özel kalem müdürlüğünü de yapmıştı.

Ahmet Davutoğlu, paylaşımları nedeniyle GATA Başhekim Yardımcılığı görevinden alınan Ali Edizer'in ile göreve getirilmesi konusundaki soruya da, "Aslolan halktır başka hiçbir yere aidiyet bağı olamaz. Bu aidiyet bağını kullanarak da yükselemez. Devlet hayatı ile özel hayat apayrı hayatlardır" karşılığını verdi.