Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde görev yapan güvenlik görevlisi, hasta bakıcı ve kayıt görevlisi personelin, hastaneye rapor için başvuranlara sahte epikriz raporları düzenledikleri daha sonra ise kurula soktukları bu kişilere engelli raporu çıkardıkları Ankara Merkezli toplam dört ilde polise ihbar edildi.

Emniyet tarafından yapılan araştırmada şüphelilerin, sahte rapor vermek istedikleri kişilerin kanları ile gerçek hastaların kanlarını değiştirdikleri, bu yolla sahte epikriz raporu elde ettikleri, sonrasında ise anjiyo veya kalp ameliyatı geçirdikleri yönünde hastanenin sağlık kurulunu yanılttıkları belirlendi.

Şüpheliler içerisinde ele başının hastanede tıbbi sekreter olarak çalışan A.A. 'nın olduğu belirlenirken, suç örgütünün hasta bakıcı, hastane güvenlik görevlisi ve kayıt işlemi yapan hastane memurlarından oluştuğu öğrenildi.

Toplamda 6 ay süren takip neticesinde Ankara, İstanbul, Antalya ve Karaman'da eş zamanlı düzenlenen polis operasyonunda 23 şüpheli için gözaltı işlemi uygulandı.Rapor başı 20 bin lira aldıkları öğrenilen zanlıların toplamda 400 bin liralık vurgun yaptıkları tahmin ediliyor.