Sağlık Müdürlüğü'nden bu sabah sosyal medya hesaplarından yapılan açıklama şöyle;

BASIN AÇIKLAMASI

Sosyal medyada “ İstanbul’daki bir hastanede COVID hastalarının yoğunluğu” olarak lanse edilen bir video tespit edilmiş ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamaya gerek görülmüştür.

Bu görüntülerin İstanbul ile ilgisi yoktur. Yapılan incelemede Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Acil Servisinde, Kasım ayı başında çekildiği anlaşılmıştır.

Aynı günlerde 250 yataklı Yenikent Devlet Hastanesi, pandemi hastanesi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Bu nedenle ambulanslar COVID dışındaki hastaları SEAH aciline yönlendirmiş ve geçici bir yoğunluk yaşanmıştır.

Görüntülerde yer alan hastaların tamamı COVID19 hastası olmayıp, farklı şikayetlerle acil servise başvuran hastalardır. Kısa süreli yaşanan yoğunluk, 1 saat içinde gerekli tedbirlerin alınmasıyla ortadan kalkmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü

NE OLMUŞTU:

Türkiye genelindeki bir çok sosyal medya hesabı, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çekilen bir videoyu paylaştı.

İSTANBUL DİYE PAYLAŞTILAR

Bir çok sayfada "İstanbul'da korona hastalarının yoğunluğu" şeklinde servis edilen görüntülerin Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde çekildiği ortaya çıktı.

Görüntülerin Yenikent Devlet Hastanesi pandemi hastanesine çevrildiği için "normal hastaların" sevkinde yaşanan 1 saatlik yoğunluğa ait olduğu ve Kasım ayı başında çekildiği tespit edildi.

SAKARYA'DA KORONA YOĞUNLUĞU YAZILDI

Sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlarda ise bu durum "Sakarya'da korona hastalarının yoğunluğu" şeklinde lanse edilmek istendi. Bu paylaşımlar üzerinde,"Görüntüler SEAH'tan, hastanede yer olmadığı için hastalar sedyede bekletiliyor" gibi ifadeler yer aldı.

Editör: Haber Merkezi