Gün geçmiyorki sağlıkta skandal haberlerle karşılaşmayalım. Kocaeli’de sağlık kurumlarındaki başıboşluk ve yöneticilerin iş bilmezliği ile vurdum duymazlıkları almış başını gidiyor. Son zamanlarda Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinden gelen şikâyetler ve yaşananlar yenilir yutulur cinsten değil.

Geçtiğimiz aylarda Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde yaşanan iğrenç olayın maalesef ki üstü kapatılmış. Hastanenin bodrum katında birliktelik yaşarken şirket elemanları basılıyor ve buna karşılık bu rezilliğe hiçbir tutanak ve işlem yapılmıyor.

Kurumun güvenliği için kurulan kamera sistemi ile idareciler tarafından kurum çalışanlarını 7/24 takip edilmekte olup, hatta idarecilerin kurum kameralarını telefonlara yükleyerek personellerin orasının burasının kaşıması dahi gündem konusu olmakta.

Laboratuar ihalesine giren firmadan para aldığı da iddia edilen müdürün, mevcut anlaşması devam eden firmaya vermesi gereken işi, yeni firmaya vererek haksız kazanç sağladığı ve usulsüz ihale nedeniyle eski firmanın sağlık müdürlüğüne şikayette bulunması ve hukuki yollardan tazminat talep ettiği de yeni haberler arasında.

İDARECİLER LİYAKATSİZ Mİ?

Sağlık ile alakası olmayan iş bilmez liyakatsiz kişilerin belediyeden getirilerek kuruma idareci yapıldığı, idarecilerin egolarını tatmin etmek için saçma sapan uygulamalar ile de çalışanlara psikolojik baskı kurduğu, çalışanları adeta canından bezdirmiş durumda. Gölcük Diş Hastanesinde çalışan personelin çalışmak istemediği ve biran önce kurumdan kurtulmak için mücadele ettikleri ise en vahim iddialar arasında.

Bir dönem Ak Partiden aday adayı olan başhekim ve belediyeden getirilerek siyasetin desteği ile hastaneye müdür yapılan hastane müdürünün arkasında kimin olduğu, sağlık müdürlüğünün ise bu olaylara neden sessiz kaldığı merak konusu…

Editör: Haber Merkezi