Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde sağlık çalışanlarının yıllık izinlerinin iptal edildiğini, izinde olan sağlık personelinin de göreve çağrıldığını duyurdu.

İzinlerin iptal edilmesine ilişkin herhangi bir gerekçe gösterilmediği belirtilirken, izinlerin iptal olduğunun mesaj olarak bildirildiği kaydedildi. Ayrıca, izindeki personelin de göreve dönmesinin istendiği belirtildi.

Sendika, paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde sağlık emekçilerinin yıllık izinlerinin iptal edildiği, izindeki personelinde göreve çağrıldığı belirtiliyor. Hiçbir gerekçe göstermeden sağlık emekçilerinin izin hakkının gasp edilmesi kabul edilemez. Bu keyfi uygulamadan derhal vazgeçilmelidir.”

Sendika yetkilileri ise, “Konuya dair görüştüğümüz hastane çalışanları izinlerin iptalinin gerekçesi olarak Hastane sorumlularının Sağlık Bakanlığını işaret ettiklerini söylüyor. Çalışanlar ücret artışı dediğimizde biz bakanlığa bağlı değiliz diyen hastane yönetimi izin iptallerinde bakanlığı işaret ediyor” diyerek olaya tepki gösterdi.