Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, katıldığı bir canlı yayın programında "Sayın Soylu ile görüşme gerçekleştirdik" dedi. "Ayrıca Cumhurbaşkanı ile iftarda bir araya gelerek esnafın 12 maddeden oluşan taleplerini ilettim" açıklamasını yaparken yine "Ticaret ve Hazine - Maliye Bakanları ile de görüşme halindeyiz, netice alacağız" ifadelerini kamuoyuyla paylaştı. 

Bu sözlerin ardından sosyal medya'da paylaşım yapan bazı sağlık personelleri, İçişleri Bakanlığının hazırladığı genelge öncesinde yetkili sağlık sendikası başta olmak üzere sağlık personellerini temsil eden sendikalardan görüş alınıp alınmadığını gündeme taşıdılar. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca veya Bakalık bürokratlarıyla boy boy fotoğraflar ile hediyeleşme görüntüleri sosyal medyadan paylaşmalarıyla bilinen sendikaların, esnaf odası başkanından dahi genelge hazırlanırken görüş alınırken, 1 milyon sağlık ordusunu temsil eden Makamlardan bu süreçte sağlık personeli ile ilgili görüşlerinin alınıp alınmadığı belirsizliğini koruyor.

Özellikle tam kapanma ile beraber anne baba sağlık eprsoneli olan veya yalnız, tek başına yaşam mücadelesi veren çocuklu personellerin kreşlerin kapanmasıyla beraber bakıcı ve bakım evi sorunları altında ezilirken bu kadar reel gerçekliği olan bir konunun dahi Genelge'dekapsam dışı tutulması konfedarasyon, oda,stk vs. sağlık ordusunun temsilcilerinin zaafiyet içerisindeler mi sorusunu akıllara getirdi.