8 Aralık 2018 tarihinde Nailbey Mahallesi Tuncay Sokak’ta bir apartmanın beşinci katında işlenen cinayet Elazığ’ı yasa boğmuştu. Doç. Dr. Mustafa Girgin cinayetinin 3. Duruşması Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülürken, duruşmaya Girgin’in ailesi, yakınları ve avukatları katıldı.

Sanık olarak yargılanan Çağla B. ve Fatih Şemsettin A. ise telekonferans yöntemiyle yaklaşık 2 saat süren duruşmaya bağlandılar.

İKİ SANIĞA'DA MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti sanıklar hakkında kararını vererek, iki sanığa da kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verdi. .

DOÇ. DR. MUSTAFA GİRGİN CİNAYETİNDE NELER YAŞANMIŞTI?

8 Aralık 2018 tarihinde Nailbey Mahallesi Tuncay Sokak’ta bir apartmanın beşinci katında bir cinayet işlenmişti.

İşlenen cinayette Elazığ’ın yetiştirdiği önemli cerrahlardan Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Girgin hayatını kaybetmişti.

DEFALARCA BIÇAKLADI

Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde pratisyen hekim olarak görev yapan Çağla B.’ye ait olduğu iddia edilen evde bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışma yaşanılmış, Ardından Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi ve İntör Doktor olduğu öğrenilen Fatih Şemsettin A., Doç. Dr. Mustafa Girgin’i defalarca bıçaklayarak öldürmüştü.

Fatih Şemsettin A’nın aslen Karadenizli olduğu ancak ailesinin Kanada’da yaşadığı ve Fatih A’nın da Kanada vatandaşı olduğu öğrenilmişti.

Fatih A’nın yabancı öğrenci kontenjanından Kanada’dan Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne geldiği ve tıp fakültesi 6. Sınıfa okuduğu belirtilmiş, Fatih Şemsettin A’nın ailesinin Kanada’da yaşadığı ifade edilmişti.

Yapılan tüm müdahalede rağmen Doç. Dr. Girgin olay yerinde hayatını kaybetmiş, Doç. Dr. Girgin’e saldıran Fatih A. ise bu esnada elinden yaralanmıştı.

SaglikPersoneliHaber.Net olarak merhum Doç. Dr. Mustafa Girgin’e Allah’tan rahmet kederli ailesi, yakınları ve Elazığ kamuoyuna başsağlığı diliyoruz.

Kaynak:elazigsonhaber.com