Boyabat'ın ilk Özel Uzman Hemşiresi 22 yaşındaki genç girişimci Eda Nur Öztürk'ün sahibi olduğu firma il genelinde evde bakım, refakat ve temizlik hizmeti veriyor.   
Asıl hayalinin Sinop'ta bir huzurevi açmak olduğunu belirten Hemşire Eda Nur Öztürk, böylece başta çocuk ve kadınlar olmak üzere evsiz, şiddet gören bireylere sahip çıkmak istediğini söyledi. 

BİRİNCİLİKLE BİTİRDİ

Vitrinhaber'e konuşan ve kendini tanıtan genç girişimci Öztürk: "Aslen Sinop Boyabatlıyım. 22 yaşındayım. Boyabat Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde lise 3'e kadar okudum. Lise 4'te Ankara Halide Edip Sağlık Meslek Lisesinde okudum ve okul birinciliği ile mezun oldum. Sonrasında 2 sene huzurevinde çalıştım. Bunun yanında hiç durmadan yaşlı bakımı, hemşirelik hizmetleri, refakat hizmetleri için evlere veya hastaneye gidiyordum. Huzurevinden çıkınca tamamıyla kendi işime odaklandım. Bir süre Ankara'da hemşire, bakıcı ve temizlik personeli yönlendirme işine devam ettim. Sonra memleketime dönmeye ve burada devam etmeye karar verdim. 

TEK HAYALİM VAR
Aslında benim hayalim hatta amacım Sinop'a bir huzurevi açıp oradan gelen ücret ile bir kültür merkezi yaptırarak Türkiye genelindeki evsiz, şiddet gören vb. çocuk, kadın, erkek hepsini orda toplayarak el becerilerini geliştirmek, meslek sahibi yapmak istiyorum. Bunun için 2-3 senedir finansör aradım ama bulamadım. Bende en son kendim evde bakım, hastane refakat ve temizlik hizmetlerine memleketimde devam ettirerek küçükten başlamayı tercih ettim" dedi.
Boyabat merkezli olarak kurulan firma ile isteğe bağlı yatılı veya gündüzlü, alanında uzman hemşire, bakıcı ve temizlik personeli ile Sinop ve 9 ilçede hizmet verdiklerini anlatan Eda Nur Öztürk, "Kadromuzda uzman personelimiz yer alıyor. Personellerin hepsine bir süre eğitim verilmekte ve uzmanlaştırılmakta. Baktığımız her yaşlıya anne - babamıza bakar gibi, her çocuğa ise kardeşimiz veya çocuğumuz gibi bakıyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi