Gelecek Partisi İl Başkan Yardımcısı Diş Hekimi Sibel Deniz, sağlıkta şiddet konusunda yaşadığı olayı anlattı.

Deniz, “Sağlık Bakanlığından gelen genelge doğrultusunda COVİD-19 virüsünün taşınması ve bulaşması ile ilgili en yüksek risk gurubunda bulunan sağlık kuruluşları arasında ağız ve diş sağlığı hizmeti veren kuruluşlar bulunmaktadır. Bizler de kliniğimizi COVİD-19 İle mücadelede kapsamında gelen genelge doğrultusunda sadece acil durumlardaki hastalara bakmak için günün belirli saatlerinde açık tutmayı bir kamu görevi olarak addediyoruz.

Önceki gün Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Hacer Oğuz beraberinde sağlık müdürlüğünden hekim arkadaşlarla gelerek mesaim esnasında kliniğimizde bazı kontrollerde bulundular. Sayın Başhekim kliniğe geldiğinde ben ve asistanlarım gerekli olan koruyucu tüm ekipmanlarımla ve steril bir şekilde acil vakalı bir hastamın işlemini yapıyorduk. Kendisi gayet nahoş bir şekilde hastamın muayenesine devam ederken sesini de gereksiz bir şekilde yükselterek bazı uyarılarda bulundu.

Ben bir sağlık çalışanı olarak yüksek morale ihtiyacımız olan şu dönemde böyle bir tavırla karşı karşıya kalmaktan büyük üzüntü duydum. Halbuki bütün diş hekimlerinin tabi olduğu Tıbbi Dentoloji Nizamnamesi madde 38 ‘de aynen şu ifadelere yer verilir; ‘Tabip ve Diş Tabibi meslektaşlarını zemmedemiyeceği gibi onları küçük düşürecek diğer tavır ve hareketlerde bulunmaz, tabip ve diş tabibi herhangi bir şahsın haysiyet kırıcı hücumlarına karşı meslektaşlarını korur.’

Maalesef kendisi aynı zamanda bir diş hekimi olan Sayın Başhekim Hacer Oğuz kendisine ve bir sağlık yöneticisine yakışmayan bir tavırla davranarak özellikle bu dönemde ihtiyacımız olan moralimizi de çökertmiştir. Ben kendisinin takındığı bu tavrı kınayarak, tavrın sağlık camiasına da zarar verdiğini ifade ediyorum” dedi.